Week van de Circulaire Economie

donderdag 10 feb 2022, 14.15 - 16.15

Workshop: Design Thinking in de Circulaire Economie

Welke rol speelt design in het licht van de huidige mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en het grondstoffentekort?
ux-indonesia-pqzRfBhd9r0-unsplash

In samenwerking met

DSS

Welke rol speelt design in het licht van de huidige mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en het grondstoffentekort?

Besloten sessie - geen opname beschikbaar.

Let op: Als je je aangemeld hebt voor dit programma, heb je een herinneringsmail ontvangen met daarin de link naar de workshop!

“There are professions more harmful than (industrial) design, but only a very few of them” – Victor Papanek, Design for the Real World: Human ecology and Social Change

In zijn baanbrekende boek Design for the Real World uit 1971 raakt ontwerper Victor Papanek een punt dat vandaag de dag nog steeds relevant is, misschien zelfs buiten de specifieke discipline van industrieel ontwerp. Welke rol speelt, kan en moet design in het licht van de huidige mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en het grondstoffentekort? In deze workshop onderzoeken we deze en meer vragen, waarbij we het raamwerk van design thinking verbinden met de context van de circulaire economie.

We zullen verschillende creatieve methoden gebruiken om in een real life case binnen de circulaire economie te duiken, om hands-on te ervaren wat werkt en wat niet werkt, bij het toepassen van design thinking en zijn methodologie op het onderwerp circulaire economie.

LEERUITKOMSTEN

Na deze workshops ben je in staat om:

  1. De basisprincipes van een Design Thinking-proces te begrijpen
  2. Begrijpen hoe je creatief denken kunt gebruiken in een samenwerkingsproces
  3. Een selectie van ontwerpmethoden te gebruiken binnen het onderwerp circulaire economie om een ​​ontwerpuitdaging te creëren en creatief te brainstormen over een oplossing
  4. De 10R-ladder van circulaire strategieën te gebruiken om de mate van circulariteit van een idee te beoordelen en te verbeteren
  5. Uit te leggen hoe ontwerpmethoden en design thinking zowel nuttig als schadelijk kunnen zijn bij het toepassen ervan op het onderwerp circulaire economie

Je leert hoe je:

  • De context van een uitdaging in kaart kan brengen, rekening houdend met menselijke en niet-menselijke stakeholders
  • Innovatieve oplossingen creëren met behulp van creatieve brainstormmethoden in een team
  • Ideeën snel en duidelijke uitleggen met een eenvoudige visuele output
Week van de Circulaire Economie
Tijdens de Week van de Circulaire Economie staat de agenda bij Circl volledig in het teken van circulariteit. Op deze reekspagina hebben we alle programma's uit de Weken voor je bij elkaar gezet!
Naar reeks