Week van de Circulaire Economie
di 8 feb 2022, 15.00 - 16.00
Livestream

Workshop: Hoe verander ik het economische systeem?

Als je begrijpt hoe ons economisch systeem werkt kun je het in je eigen organsiatie veranderen
Gratis toegang

Het aantal mensen dat aan duurzaamheid werkt, stijgt al jaren. Ook is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid in nieuws en politiek. Toch slagen we er, ondanks alle goede intenties, nog niet in om duurzame impact te vergroten. En als we verandering zien gaat die vaak niet snel genoeg. Maar waarom lukt het eigenlijk niet? Dit zijn gevolgen van ons huidig economisch systeem en de ingebouwde focus op groei.

In deze werksessie leer je meer over hoe het huidige economische systeem in elkaar zit, aan welke knoppen we zelf kunnen draaien om verandering in gang te zetten en ontdek je jouw eigen rol in dit systeem en welke interventies je kunt doen om dit systeem de andere kant op te duwen!

Kijk het programma hier terug:

Wat betekent systeemdynamica?

Een korte introductie


Onze economie zit ingewikkeld in elkaar. Om de oplossing voor een probleem te kunnen bedenken moet je de oorzaak van het probleem kennen. Lastig in een complexe economie waar oorzaken veelvoudig en moeilijk op te sporen zijn. Daardoor komt verandering vaak moeilijk op gang en staan we met de circulaire economie nu nog niet waar we willen zijn. Als je de dynamieken van het systeem kunt doorgronden is verandering echt mogelijk en versnelling makkelijker.

 

Met in dit programma onder anderen

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.