Week van de Circulaire Economie
wo 3 feb 2021, 14.30 - 16.00
Livestream

Workshop | Systeemdynamica van de economie

Ontrafel de complexiteit van het economisch systeem en bevrijd je uit de lineaire houdgreep
Gratis toegang

Om het lineaire economische systeem te veranderen is het belangrijk om te begrijpen hoe de spelregels van onze economie eruit zien en wat je zelf kunt doen om het te veranderen. Meld je aan, want je leert het in deze workshop!

De moderne economie zit complex in elkaar. Tussen oorzaak en gevolg liggen vaak hele ketens van acties en beslissingen. Daardoor is het lastig te weten aan welke knoppen je moet draaien om verandering in gang te zetten. In de transitie naar de circulaire economie levert dat vertraging op. Ondernemers, overheden en burgers willen wel circulair doen, maar komen niet verder dan incrementele stapjes. Of anders gezegd: We zitten in een lineaire houdgreep.

Maar hoe kom je er weer uit? Wat zijn dan die kaders die decennialang ons economische gedrag bepalen? En wat kun je zelf doen om het systeem te veranderen?

In deze workshop leer je vanuit systeem-dynamisch perspectief te kijken naar de complexiteit van onze economie, ontdek je de knelpunten voor de transitie naar een circulaire economie en kijken wij samen of het mogelijk is deze transitie vanuit je eigen rol te versnellen.

Schrijf je snel in en bouw mee aan een circulaire toekomst!

Programma

14:15 Digitale inloop
14:30 Start workshop
Introductie systeemdynamica
Aan de slag met systeemdynamica
Lessons learned
Q&A
16:00 Einde
Week van de Circulaire Economie
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.