Week van de Circulaire Economie

donderdag 4 feb 2021, 11.30 - 12.30

Masterclass | Babette Porcelijn – Think Big, Act now!

Circulaire impact door inzicht op wereldschaal en handelingsperspectief op praktisch niveau

Gratis toegang

Ontwikkeld door

Gemodereerd door

Sjors Mineur circl.nl vierkant

Sjors Mineur

Programmamaker CIRCL

Effectief verduurzamen doe je door aan de slag te gaan met de grote dingen. Is circulariteit het antwoord? Babette Porcelijn onderzocht welke rol wij als westerse consumenten hebben in de wereld van klimaatverandering en duurzaamheidsvraagstukken.

Hoe zijn we hier gekomen, en hoe lossen we het op? Ze geeft op heldere en overzichtelijke wijze inzicht en opent je ogen voor valkuilen en blinde vlekken in onze verduurzamingsaanpak.

Met een studie aan de TU Delft weet Babette alles over industriële processen en ketenanalyse. Daarnaast is zij schrijver van het boek ‘’De verborgen impact’’. Haar kennis en ervaring is de basis voor deze masterclass. De sessie werd gehouden tijdens de Week van de Circulaire Economie. Babette gaf heldere inzichten op valkuilen en blinde vlekken in onze verduurzamingsaanpak.

Deze inzichten maakte ze praktisch toepasbaar: waar kan jij in jouw bedrijf of organisatie mee aan de slag, en vooral: hoe? Inzicht op wereldschaal, gekoppeld aan handelingsperspectief op praktisch niveau: Think Big, Act Now! Ben je nieuwsgierig naar haar verhaal? Kijk hieronder de sessie terug.

Over Babette Porcelijn

ir. Babette Porcelijn heeft Industrieel Ontwerpen gestudeerd aan de TU Delft (2001). Daar heeft zij kennis van industriële processen en ketenanalyse opgedaan. Babette startte in 2011 haar eigen ontwerpstudio voor design en communicatie.

In 2016 verscheen haar eerste boek ‘De verborgen impact’. Daarvan zijn inmiddels meer dan 20.000 exemplaren verkocht en het is ook uitgegeven in België en Frankrijk. In 2020 kwam ook het doeboek EcoPositief in vijf stappen uit.

Ook richtte ze in 2016 de organisatie Think Big Act Now op, met als doel de maatschappij op effectieve wijze te verduurzamen. Ze geeft daarvoor regelmatig lezingen en trainingen.

Babette werkt momenteel aan haar volgende boek, dat in het voorjaar van 2021 verwacht wordt.

Week van de Circulaire Economie
Tijdens de Week van de Circulaire Economie staat de agenda bij Circl volledig in het teken van circulariteit. Op deze reekspagina hebben we alle programma's uit de Weken voor je bij elkaar gezet!
Naar reeks