English

Circl ontvangt BREEAM-NL Outstanding keurmerk

Lotte de Groot
4 december 2019

Het gebouw van Circl heeft de hoogst haalbare kwalificatie van duurzaamheid behaald. Daarvoor krijgt het gebouw een ‘BREEAM-NL outstanding’ keurmerk. Dat betekent een score van meer dan 85 procent op duurzaamheid. BREEAM  is het meest gebruikte keurmerk in Europa om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen en gebieden te beoordelen en te meten. Het certificaat werd dinsdagavond 3 december uitgereikt door Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council (DGBC). DGBC beheert en ontwikkelt de Nederlandse versie van BREEAM.

De score wordt opgebouwd uit deelscores voor verschillende categorieën, die ieder hun eigen weging hebben. Dat leidt tot een totaalscore, die wordt uitgedrukt in sterren.

Dat Circl nu in het hoogste niveau valt, is onder andere te danken aan het materialengebruik. Zo is hout als bouwmateriaal voor de hoofdconstructie gebruikt en zijn er verder veel hergebruikte materialen, zoals de raamkozijnen in de vergaderzalen. De tuin van Circl verhoogt de biodiversiteit en vangt regenwater op wat weer gebruikt wordt voor het doorspoelen van de toiletten. Daarnaast is het energiegebruik bijzonder efficiënt. Zo maken we gebruik van gelijkstroom en een koud-warmteopslag, waar ook koel- en vriesopslag (Phase Changing Materials ) op zijn aangesloten.

Benieuwd hoe een duurzaam en circulair pand eruitziet en welke fun facts er zijn? Doe dan de virtuele tour: https://my.matterport.com/show/?m=mpmqMnsyhvy

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.