Creative Heroes Awards 2019

Een ode aan creativiteit

Afgelopen donderdag vonden de Creative Heroes Awards 2019 plaats. De Creative Heroes Awards worden elk jaar toegekend aan de grootste creatieve game changers van Nederland. Mensen die een blijvende, positieve verandering teweeg brengen voor mens en maatschappij. De prijs kijkt voorbij disciplines en vakgebieden en wordt daarom ook wel de ‘Oscars van de Creatieve Industrie’ genoemd. Om tot Creative Hero te worden uitgeroepen is de mate van impact van een project bepalend. De zeventien-koppige jury keek daarbij naar zes verschillende categorieën: van impact op persoonlijke schaal tot impact op wereldschaal.

Super Hero Award

Lex Hoefsloot werd onderscheiden met een Creative Heroes Award in de categorie ‘Impact op wereldschaal’ en sleep ook de Super Hero Award in de wacht. Met zijn team van Lightyear One is hij er in geslaagd om de eerste Solar Familycar te ontwerpen, waarvan het prototype gister, op de dag van de uitreiking, werd gelanceerd. De Lightyear One heeft de potentie om de CO2-emissie terug te dringen, kan veel zon omzetten in kilometers en is het grootste deel van het jaar zelfvoorzienend.

“Creativiteit sleutel tot innovatie”

Hoofdsponsor van de Creative Heroes Award is ABN AMRO. Overal geldt dat creativiteit een belangrijke sleutel is tot innovatie en succes en stimuleert daarom graag creatief ondernemerschap. Complexe vraagstukken waar de zakelijke omgeving mee geconfronteerd wordt, dient op een andere manier aangepakt te worden. Met design thinking wat uit de creatieve sector komt, kan het zakelijke bedrijfsleven oplossingen vinden die antwoord geven op deze vraagstukken.

Het World Economic Forum (WEF) deed onderzoek naar de skills van de toekomst en voorspelt dat creativiteit in 2020 één van de voornaamste vaardigheden is die een medewerker van de nabije toekomst nodig heeft. Des te meer reden om creatieve geesten toe te juichen en creativiteit als key skill aan te merken voor de transitie naar een circulaire economie.

Onder de genomineerden bevonden zich ook designers die in CIRCL een creatieve bijdrage hebben geleverd. In de categorie ‘Impact op stedelijke schaal’: Wessel van Beerendonk, Studio RAP en Odette Ex in de categorie ‘Impact op landelijke schaal.’

Ontwerp CIRCL Restaurant, Odette Ex

Circular Experience Studio RAP

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.