7 februari - 12 februari 2022
Week van de Circulaire Economie
Vrijdag 11 februari
Afsluiting van de Week van de Circulaire Economie

Wil je de programma’s terugkijken? Klik dan hieronder op de naam van het programma of scroll naar beneden. 

Op deze laatste dag van de Week van de Circulaire Economie 2022 presenteert de Gemeente Amsterdam haar monitor voor de Circulaire Economie en blikken we terug op de week tijdens het Versnellingscafé.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

10:00 DE MONITOR VOOR DE CIRCULAIRE ECONOMIE

In Amsterdam praten we steeds meer over het circulair maken van materiaalstromen. Maar om welke aantallen en soorten materialen gaat het nu eigenlijk? En wat voor impact hebben ze op het milieu en onze maatschappij?

Kijk het programma hier terug:

Met trots presenteren wethouder Marieke van Doorninck en Rene Koop, programmamanager circulaire economie bij Gemeente Amsterdam, de eerste versie van de Monitor voor de Circulaire Economie. Een interactief dashboard – tot stand gekomen in samenwerking met CBS en TNO – dat ons laat zien hoe de verscheidene materiaalstromen zich door de regio Groot-Amsterdam bewegen. Van import en productie tot consumptie, recycling en verlies.

Dankzij de Monitor weten we steeds beter hoeveel materiaal er in onze stad rondgaan en wat daarvan de ecologische en sociale impact is, zowel lokaal als mondiaal. De inzichten die we daar nu en in de toekomst uithalen, stellen overheden, bedrijven en burgers in staat om nog betere keuzes te maken in het belang van de circulaire economie.

Benieuwd hoe de monitor werkt? Waarom het een belangrijke asset is voor onze stad? En hoe jouw organisatie of afdeling een bijdrage kan leveren? Meld je dan aan voor het online event dat wij op vrijdag 11 februari tussen 9.30 en 12.30 uur vanuit de studio in Circl organiseren.

Met o.a. de volgende sprekers: Wethouder Van Doorninck (wethouder duurzaamheid), Rene Koop (programmamanager CE gemeente Amsterdam) en Nathan de Groot (dagvoorzitter)

Klik hier om je aan te melden voor ‘De Monitor Voor De Circulaire Economie’

 

 

Week van de Circulaire Economie
Bekijk meer
16:00 VersnellingsCafé

De week van de circulaire economie 2022 zit erop. Maar het jaar nog niet! Wat vond jij de meest veelbelovende ontwikkeling? En welke acties zijn dit jaar nodig om de transitie naar een een Circulaire Economie te versnellen? We willen je bedanken voor je deelname en samen de week op een feestelijke manier afsluiten door middel van een luchtige, muzikale en interactieve online borrel.

Kijk het programma hier terug:

Week van de Circulaire Economie
Bekijk meer

Blijf je graag op de hoogte van alle evenementen die Circl organiseert? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief zodat we je zo nu en dan een update kunnen sturen.

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.