Samenwerking tussen Social Finance NL en Circl Movement

Podcast Money Matters

Over geld en impact

‘Money makes the world go round’. Maar draait geld ook de goede kant op?  In de podcast Money Matters over geld en impact neemt Social Finance NL je mee door het landschap van impact investeren en hoor je het laatste nieuws over de impact economie.

Social Finance NL en maatschappelijke impact

Social Finance NL helpt organisaties bij het meten, financieren en vergroten van maatschappelijke impact. Maatschappelijke waarde en impact voor de doelgroep staat hierbij centraal. Op deze manier creëren ze nieuwe en duurzame financieringsmogelijkheden voor maatschappelijke vraagstukken.

Daarom werken ze samen met overheden, financiers en sociaal ondernemers en verbinden ze deze partijen met elkaar waar nodig en mogelijk met als uiteindelijke doel een ecosysteem waarin een impact gedreven economie de norm is.

Ruben Koekoek, directeur van Social Finance NL, heeft als vaste host inmiddels al vele interessante gasten met verschillende perspectieven bij hem aan tafel gehad om te praten over geld en impact.

Van oud-politici en ambtenaren zoals Jeroen Dijsselbloem, Wouter Bos en Bernard ter Haar, tot impact investeerders zoals Jasper Snoek en Marilou Golstein Brouwers en financiële experts zoals Sandra Phlippen, Barbara Baarsma en Jeroen Rijpkema.

Meer weten: lees het interview met Ruben Koekoek hier.

Expertpanel

Sinds seizoen vier wordt Ruben bijgestaan door een expertpanel waarmee hij in gesprek gaat over een actueel thema dat zich richt op geld en impact. Het panel bestaat uit Michel Scholte (directeur True Pricing en Impact Institute), Jamy Goewie (partner Shaping Impact Group), Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN AMRO) en Björn Vennema, mede-oprichter Social Finance NL.

Samen bespreken zij actuele thema’s zoals de Miljoenennota, de Brede Welvaart, greenwashing, Black Friday en de circulaire economie. Ook schuiven er regelmatig gasten aan die vanuit hun expertise en ervaring meepraten.

Samenwerking met Circl

Sinds begin 2023 bij de start van het nieuwe seizoen van de podcast hebben Circl Movement en Social Finance NL hun krachten gebundeld. Circl Movement brengt bij deze samenwerking ons netwerk, kennis en ervaring in op het gebied van duurzaamheid, terwijl Social Finance NL de luisteraars meeneemt in het landschap van impact investeren.

Door deze samenwerking kunnen luisteraars meer te weten komen over de koppeling tussen duurzaamheid en financiën, en hoe ze impact kunnen maken door middel van investeringen.

Luister alle nieuwe Money Matters podcasts op onze reekspagina

In de podcast Money Matters neemt Social Finance NL je mee door het landschap van impact investeren en hoor je het laatste nieuws over de impact economie. Regelmatig nieuwe afleveringen!

Luister nu

Luister naar de afleveringen van de vorige seizoenen op de website van Social Finance NL

‘Money makes the world go round’. Maar draait geld ook de goede kant op?  In deze podcast over geld en impact neemt Social Finance NL je mee door het landschap van impact investeren en hoor je het laatste nieuws over de impact economie.

Luister nu