Talkshow

woensdag 27 mrt, 20.00 - 21.15

Biodiversity X Finance – Water: het Nieuwe Stikstof

De toekomst van Kaderrichtlijn Water voor Nederland

Gratis toegang

Pakhuis de Zwijger

Piet Heinkade 179, Amsterdam

In samenwerking met

PDZ

In deze aflevering van Biodiversity X Finance gaan we in gesprek over de Kaderrichtlijn Water. We onderzoeken wat het gaat betekenen voor Nederland.

Is het Nederlandse water echt het slechtste in Europa? Met de deadline van de Kaderrichtlijn Water in 2027 in zicht, groeit de bezorgdheid. Deze Europese milieuwetgeving, die toeziet op meer dan zevenhonderd waterlichamen in Nederland, onthult een verontrustende realiteit: bijna geen enkel Nederlands waterlichaam voldoet aan de Europese normen. Een nieuw ‘stikstofslot’ lijkt in het verschiet te liggen.

Waarom staat het water in Nederland er zo slecht voor? Welke oplossingen zijn er? En hoe realistisch is deze regelgeving eigenlijk? In dit programma gaan we dieper in op deze kwesties. We verkennen de oorzaken van de watervervuiling en bespreken mogelijke oplossingen. Ook evalueren we de haalbaarheid van de regelgeving en de implicaties voor Nederland.

Zal Nederland in staat zijn om de kwaliteit van zijn waterlichamen te verbeteren? Is de Kaderrichtlijn Water een utopie of een realistische doelstelling?

Je komt erachter tijdens deze nieuwe aflevering van Biodiversity X Finance. Meld je aan!

Biodiversity x Finance
In deze reeks bespreken we met verschillende experts, stakeholders en professionals hoe we biodiversiteit aan financiële belangen kunnen koppelen voor het behoud van een leefbare wereld.
Naar reeks