woensdag 27 mei 2020, 17.45

CIRCL College Tour #17: Circulair! Een nieuwe hype?

Ellen MacArthur, Stientje van Veldhoven, Frans van Houten: iedereen gaat volop voor de circulaire economie. Maar werkt die nu echt?
close-up-photo-of-person-holding-lensball-2534493

Gratis toegang

Livestream

In samenwerking met

logo-universiteit-leiden

Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.

Met in deze editie:  Arnold Tukker

De circulaire economie – het is het nieuwste knuffelthema voor duurzaamheid. Waar we na 30 jaar duurzame ontwikkeling nauwelijks een stap verder zijn in het oplossen van het klimaat- en biodiversiteitsprobleem, bied het concept van circulaire economie weer nieuwe hoop. Maar verhult dat nieuwe concept niet al diezelfde, al jaren bestaande spanningen en valkuilen waardoor we maar niet verder komen in de transitie naar een duurzame wereld? Sterker nog, volgens het nieuwe circularity gap report is de wereld zelf minder circulair geworden: van 9,1 naar 8,6 procent.

Arnold Tukker, hoogleraar Industriële Ecologie in Leiden geeft aan waar de kansen liggen, wanneer circulaire design- en verdienmodellen écht werken, en waarom het zonder een actieve overheid niet lukt.

Heeft dit college ook jouw interesse opgewekt? Schrijf je dan snel in!

Programma

  • 17:45 - Digitale inloop
  • 18:00 - Aanvangst & Welkom
  • 18:15 - Hoorcollege Arnold Tukker
  • 18:55 - Q&A met Hein Brekelmans
  • 19:10 - Afsluiting
CIRCL College Tour
Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere aflevering nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de ontwikkelingen op het thema dat centraal staat.
Naar reeks