wo 26 jun 2019, 18.15
Event space

CIRCL College Tour #8: Zijn bio-based accu’s de toekomst?

Door de opkomst van elektrische voertuigen gebruiken we teveel lithium; is de circulaire, bio-accu het antwoord? SuWoTec neemt je mee in hun circulaire visie!
Gratis, extern reserveren

Terug naar de collegebanken met Circl College Tour! In dit programma leer je alles over thema’s die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.

Benzine- en dieselauto's zijn vanaf 2030 niet meer welkom in Amsterdam. Door het groeiend aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt de vraag naar accu's fors. Maar ook door de behoefte om elektriciteit uit wind- of zonne-energie op te slaan zijn meer accu's nodig, waardoor er een tekort aan de delfstof lithium ontstaat. Bijna alle gebruikelijke accu-systemen zijn gemaakt van dit materiaal. Thuis vind je lithiumbatterijen in draagbare elektronische apparaten of in elektrische gereedschappen. Hoe gaat de toekomst eruit zien als de markt voor elektrische voertuigen blijft groeien, en als lithium-ionbatterijen doorgaan als de topbatterijen voor elektrische apparaten? Tijd om te kijken naar andere toekomstbestendige oplossingen. De bio-based battery van SuWoTec, een Gronings bedrijf dat met de natuur als raadgever oplossingen ontwerpt, is daar één van. Tijdens dit college krijg je uitleg over de ontwerp en ontwikkelvisie van de SuWoTec circulaire cycles, enkele voorbeelden van de daaruit voortgekomen innovaties, en inzicht van de achtergronden hoe de innovaties zijn ontstaan.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en toepassingen van dit electriciteits opslag systeem voor netbeheerders? Wil je maximaal gebruikmaken van groene stroom en misschien zelf wel van het net af? Je leer hier alles over tijdens dit college!

Met in dit college onder anderen

Programma

18:15 - Ontvangst
18:30 - Aanvangst en welkom
18:40 - Hoorcollege Lammert de Wit
19:20 - Q&A met Arnold Mulder
19:40 - Afsluiting en borrel
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.