CIRCL College Tour

De circulaire economie ontrafeld door experts

Ontdek meer

Hier vind je podcasts, videos, presentaties, artikelen en data voor de colleges.

Afgelopen programma's

Over CIRCL College Tour

Elke lezing een ander thema
Houd je notitieblok bij de hand en vraag de professor het hemd van de lijf. Elke aflevering ontleden we de verschillende onderwerpen die bijdragen aan de versnelling naar een circulaire economie. Van leiderschap, nieuwe business modellen tot aan social impact. Alles komt aan bod. Met een wetenschappelijke bril kijken we naar de materie. Wat is het? Hoe werkt het? En vooral, hoe draagt het bij aan een duurzame wereld? We bespreken het allemaal in de colleges.

Waarom wij CIRCL College Tour organiseren
Deze programmareeks is voor iedereen met een interesse in duurzaamheid. Door mensen te inspireren en activeren willen wij de transitie naar een circulaire economie versnellen. Daarom delen we bij Circl al onze kennis en ervaringen. Bij Circl spreken we van right to copy in plaats van copyright. Leer van onze inzichten, gebruik ze en deel het voort!

Wat is een circulaire economie?
We leven nu in een (lineair) economisch systeem dat gefocust is op het take-make-waste principe. Hierbij worden grondstoffen gebruikt om producten te maken. Zodra de producten opgebruikt of kapot zijn, gooien we ze weg. Een circulaire economie is een alternatief economisch systeem waarbij waarde zo lang mogelijk blijft behouden en er geen afval is. Bovendien is het concept gebaseerd op systematische kringlopen in de natuur. Door deze duurzame kijk op de economie worden grondstofvoorraden niet uitgeput en restmaterialen volledig opnieuw ingezet in het systeem. De transitie naar deze nieuwe economie is zeer complex.

Elke aflevering van CIRCL College Tour ontrafelt een stukje van dit complexe onderwerp. Geïnteresseerd? Meld je aan voor een van de aankomende afleveringen!

#circlcollegetour

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.