wo 25 sep 2019, 18.15
Event space

CIRCL College Tour #10: Circulaire verdienmodellen – kansen voor ondernemers

Wat is een circulair verdienmodel en waar liggen de kansen (en obstakels) voor ondernemers?
Gratis, extern reserveren

Terug naar de collegebanken met Circl College Tour! In dit programma leer je alles over thema’s die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.

De transitie naar de circulaire economie is in volle gang. Steeds meer bedrijven omarmen het concept en zoeken naar manieren om hun organisatie toekomstbestendig te maken door circulaire strategieën in de bedrijfsvoering te integreren. Tegelijkertijd is de transitie jong en spelen er veel vragen: wat zijn de kansen en beperkingen en hoe vorm ik mijn business model om?

KPMG, Copper8 en Kennedy van der Laan publiceren in september het artikel ‘Circulaire Verdienmodellen, praktische handvatten voor ondernemers’. Doel van deze publicatie is om ondernemers een duidelijk(er) beeld te geven van wat circulaire verdienmodellen zijn, voorbeelden te delen van bedrijven die deze succesvol hebben geïmplementeerd en handvatten te bieden aan de ondernemers hoe zij zelf een circulair model kunnen kiezen en inzetten. Ook delen we praktische tips van ondernemers die ermee aan de slag zijn gegaan. Tijdens dit college gaan we met deelnemers in gesprek, bespreken we kansen, barrières en wat ondernemers kunnen doen om een succesvol bedrijf te runnen met positieve impact.

Ben je ook benieuwd naar deze inzichten? Wil je weten hoe jouw bedrijf de omslag kan maken naar een circulair verdienmodel waarin grondstoffen hun waarde behouden? Kom dan naar het college en leer hoe je kan bijdragen aan de versnelling van de transitie!

Programma

18:15 - Ontvangst
18:30 - Aanvangst en welkom
18:40 - Hoorcollege door Cecile van Oppen en Jeroen van Muiswinkel
19:20 - Q&A met Hein Brekelmans
19:40 - afsluiting en borrel
CIRCL College Tour
Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour. In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.