Colleges & Masterclasses
wo 24 apr 2019, 18.30 - 19.45

CIRCL College Tour #7: Energieslurpende kantoren

Het MOR-team van de TU Delft neemt je mee in hun innovatieve visie op energieslurpende, inefficiënte kantoren
Gratis, extern reserveren

Terug naar de collegebanken met Circl College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame wereld. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.

In Nederland ligt binnen de gebouwde omgeving een enorme uitdaging als het gaat om de energietransitie. Zo is het vanaf 2023 verplicht dat kantoren minimaal energielabel C hebben, wat zou betekenen dat er circa 67.000 kantoren (260 per maand) gerenoveerd moeten worden. Daarnaast is er nog een tweede uitdaging, namelijk grote vraag naar betaalbare woningen. Studenten, wetenschappers en experts (MOR-team) van de TU Delft bedachten dé oplossing en ontwikkelde een strategie die vandaag nog geïmplementeerd kan worden. Hoe kunnen we snelheid maken in de verduurzaming van de gebouwde omgeving?

Benieuwd hoe dit plan en het prototype eruit ziet? Je leert het in dit college!

Programma

18:15 - Ontvangst
18:30 - Aanvangst & Welkom
18:40 - Hoorcollege Nienke Scheenaart
19:20 - Q&A met Erik Steinmaier
19:40 - Aflsuiting en borrel

Over het MOR Team

MOR staat voor Modular Office Renovation en is een team van studenten, wetenschappers en experts (MOR-team) van de TU Delft. Het MOR-team streeft naar de ontwikkeling van een renovatiestrategie om slecht presterende kantoorgebouwen om te toveren in netto-positieve en multifunctionele gebouwen. Bovendien strijden ze dit jaar met hun oplossing voor de toppositie tijdens de European Solar Decathlon competitie in Hongarije!

CIRCL College Tour
Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour. In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.