wo 28 aug 2019, 18.15
Event space

CIRCL College Tour #9: Tax as a Force for Good?

Kunnen aanpassingen in onze huidige belastingsystemen leiden tot de transitie naar een circulaire economie? Je leert het in dit college met Ex'tax!
Gratis, extern reserveren

Terug naar de collegebanken met Circl College Tour! In dit programma leer je alles over thema’s die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.

In de 21e eeuw wint de transitie naar een duurzame, inclusieve en circulaire economie onmiskenbaar aan momentum. Wereldwijd incorpereren overheden en bedrijven duurzame doelstellingen en de SDG’s in hun beleid en strategieën. Belastingen spelen een bepalende rol in deze transitie, want zij zijn immers de spelregels voor financiële incentives. Helaas zijn huidige belasting systemen ontworpen voor de conventionele en lineaire economie: een ‘take-make-waste’ systeem waar we juist vanaf willen. ‘Tax as a Force for Good’ laat zien hoe belastingen een ‘boost’ kunnen geven aan de SDG’s en circulaire economie, in plaats van ze tegen te werken.

Peter Gersen is vice-president van The Ex’tax Project Foundation, een onafhankelijke denk-tank die een verschuiving in belastingen onderzoekt en promoot. Hij is voormalig journalist en tv-maker en sinds 2009 betrokken bij The Ex’tax Project als Impact Strateeg, waar hij zorg draagt voor nationale en internationale samenwerkingsverbanden en groeiend draagvlak.

Wil je ook weten hoe belastingen een boost kunnen geven aan de SDG’s en circulaire economie? Kom dan naar het college!

Met in dit college onder anderen

Programma

18:15 - Aanvang
18:30 - Ontvangst & Welkom
18:40 - Hoorcollege door Peter Gersen
19:20 - Q&A met Hein Brekelmans
19:40 - Afsluiting & Naborrelen
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.