wo 24 okt 2018, 00.00

CIRCL College Tour #1: Waterstof in de energietransitie

In de energietransitie gaan de energiebronnen van fossiel naar CO2-vrij en welke rol is er voor waterstof?
Gratis toegang

Terug naar de collegebanken met Circl Collegetour! In dit programma leer je alles over thema's de relevant zijn voor de transitie naar een duurzame wereld. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst. In de energiediscussie komt waterstof staat vaker naar voren als brandstof van de toekomst, een wondermiddel zelfs. In dit eerste dialoog-college gaan we in op de fabels en feiten van waterstof en op welke wijze dit deel kan gaan uitmaken bij het realiseren van de energietransitie. Hierbij kijken we naar de rol van waterstof bij de verschillende sectoren die aan de klimaattafels het afgelopen jaar aan de orde zijn geweest: mobiliteit, gebouwde omgeving, elektriciteitsopwek, industrie en landbouw. We nemen je mee in de onderliggende technologie die zich razendsnel ontwikkeld. Acceptatie (willen we waterstof?) en betaalbaarheid (en wat kost dit dan?) zijn aspecten die grootschalig gebruik nu nog in de weg staan. In dit dialoog-college gaan we in gesprek over de misverstanden en kansen van waterstof!

Hoe ziet een energie-expert bij ABN AMRO de waterstof-revolutie? Gaat waterstof de energiesector op z’n kop zetten? Arnold Mulder, Sector Banker Energie bij ABN AMRO, sluit het college af met enkele prikkelende vragen aan Theo Fens!

Programma

18:00 uur – Ontvangst

18:30 uur –  Aanvang & welkom door Merijn van den Bergh

18:40 uur – College professor Theo Fens

19:20 –  Q&A met Arnold Mulder

19:30 uur – Dankwoord en afsluiting college

Afbeelding van de waterstofcyclus: boekpublicatie van Ad van Wijk, Els van der Roest en Jos Boere, november 2017.

Filmpje over de Hesla, een door een Nederlands bedrijf omgebouwde Tesla model S naar waterstof, actieradius: boven de 1000 km door de combinatie accu en waterstof.

CIRCL College Tour
Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour. In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.