woensdag 24 okt 2018, 18.00 - 19.00

CIRCL College Tour #1: Waterstof in de energietransitie

In de energietransitie gaan de energiebronnen van fossiel naar CO2-vrij en welke rol is er voor waterstof?
Hydrogen small

In samenwerking met

C I R C L+ABN

Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.

Met in deze editie: Dr. Theo Fens

In de energiediscussie komt waterstof steeds vaker naar voren als brandstof van de toekomst. Het wordt zelfs een wondermiddel genoemd. In dit eerste dialoog-college onder leiding van Sector Banker Energie Arnold Mulder (ABN AMRO), gaan we in op de fabels en feiten van waterstof en kijken we hoe waterstof meehelpt in het realiseren van de energietransitie. Hierbij kijken we naar de rol van waterstof in de verschillende sectoren die vaak aan bod komen in het gesprek over het klimaat: mobiliteit, gebouwde omgeving, elektriciteitsopwekking, industrie en landbouw.

We nemen je mee in de onderliggende technologie die zich razendsnel ontwikkelt. De acceptatie en betaalbaarheid van waterstof zijn aspecten die grootschalig gebruik nu nog in de weg staan. Dr. Theo Fens, Content Matter Expert bij Netherlands Commission for Environmental Assessment (NCEA) en doctor in experimentele natuurkunde, deelt zijn visie over hoe revolutionair waterstof daadwerkelijk is.

 

Afbeelding van de waterstofcyclus: boekpublicatie van Ad van Wijk, Els van der Roest en Jos Boere, november 2017.

Bekijk hieronder een video over de Hesla, een door een Nederlands bedrijf omgebouwde Tesla model S naar waterstof, actieradius: boven de 1000 km door de combinatie accu en waterstof.

Programma

  • 18:00 uur - Ontvangst
  • 18:30 uur -  Aanvang & welkom door Merijn van den Bergh
  • 18:40 uur - College professor Theo Fens
  • 19:20 uur -  Q&A met Arnold Mulder
  • 19:30 uur - Dankwoord en afsluiting college
CIRCL College Tour
Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de ontwikkelingen op het thema dat centraal staat.
Naar reeks