zaterdag 23 jun 2018, 11.00 CET

Circl X André Kuipers

Duurzaamheid door de ogen van een astronaut
André Kuipers – (C) Speakers Academy – Walter Kallenbach (6)

Toegang vanaf10

Ontwikkeld door

In samenwerking met

Apenkooi-logo

Met het ruimtestation vloog André 16 keer per dag een rondje rond de hele aarde. Grenzen tussen landen zijn vanuit de ruimte niet zichtbaar. Wél zichtbaar zijn de mondiale uitdagingen waar we met zijn allen voor staan: klimaatverandering, ontbossing, erosie, de gevolgen van verstedelijking. Laat je inspireren door Dr. André Kuipers: Astronaut & ambassadeur van de aarde.

Vanuit de ruimte is goed te zien dat wij wonen op een kleine bol in een groot, donker heelal; de aarde is in feite zelf een ‘ruimteschip’ met beperkte voorraden. Nieuwe technologieën – van recycling tot aardobservatie door satellieten – zijn noodzakelijk voor een goede toekomst.

Er komt heel wat bij kijken om astronaut te worden. Het is een jarenlange weg vol uitdagingen en opofferingen om die ene, grote droom te verwezenlijken. Eigenschappen als doorzettingsvermogen, gedrevenheid, geduld en frustratietolerantie zijn onmisbaar, maar ook een portie geluk. Het motto van André: steek nooit een stok in je eigen wiel. Oftewel: hoe klein de kans om iets te bereiken ook lijkt te zijn, laat deze nooit varen. Boldly go where no one has gone before, want dáár liggen kansen.

André Kuipers (1958) is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie is de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door: 11 dagen tijdens missie DELTA in 2004 en 193 dagen tijdens missie PromISSe.

Programma

10.30u -11:00u: Inloop en ontvangst

11:00u – 12:00u: Lezing André Kuipers

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door op reserveren te klikken. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Voor volwassenen geldt een toegangsprijs van EUR 10,-

Circl, de circulaire hub tijdens WeMakeThe.City

Als lead partner op het thema circulariteit van WeMakeThe.City hebben wij bij Circl de kans een brede doelgroep deelgenoot te maken van onze kennis en kunde over onder meer: circulair bouwen, circulair inkopen en alle effecten hiervan. Tijdens WeMakeThe.City gaan wij de stad als service onderzoeken. Als je de stad zou herontwerpen – wat zou je dan nodig hebben qua design, bouw en financiën om dit te realiseren. In het circulaire hub in het financiele hart van Amsterdam gaan we samen met diverse experts, klanten en andere gasten circulaire, stedelijke vraagstukken onderzoeken.

Wij willen concrete stappen onderzoeken om invulling te geven aan circulariteit in 2050. En dat doen wij door het city as a service concept, waarbij het dus gaat om nieuwe manieren van diensten en/of producten gebruiken in een stad en een circulair lifestyle die daarmee gepaard gaat. Zo willen we de circulaire transitie in gang zetten en zelf de stap maken van het circulaire vastgoed, waar we ons op richten, naar circulair gedachtegoed.