Colleges & Masterclasses
di 2 jun 2020, 16.30
Webinar

Corona Reset #2 Michel Scholte

In gesprek met frisse denkers over een nieuw tijdperk. Deze week: Michel Scholte, Directeur & Co-Founder bij Impact Institute over hoe waardering van impact ons uit de crisis kan helpen
Gratis toegang

Kan impact de sleutel zijn voor duurzame steun en wederopbouw na Corona?
Op dit moment worden veel bedrijven financieel gesteund door de overheid. Dit is belangrijk om de economie overeind te houden. Tegelijkertijd vragen veel mensen zich af of het redelijk is dat er geen voorwaarden gesteld worden aan de steun van met name grote bedrijven. Dit in een tijd waarin de 300 meest vervuilende bedrijven recentelijk ook nog zijn vrijgesteld van aangescherpte CO2 beprijzing. Betekent dat dat de samenleving de financiële en natuurlijke rekening betaald? En hoe zou je dit kunnen oplossen?

Om dit te beantwoorden, moet de impact van deze bedrijven transparant zijn, tot nu toe en later, vindt Michel Scholte, directeur van Impact Institute. Wat draagt een organisatie financieel (o.a. economie), sociaal (werkgelegenheid), menselijk (welzijn), geproduceerd (producten), natuurlijk (klimaat) bij aan onze samenleving? Wie profiteert en wie pakt de rekening? Werknemers, overheid, aandeelhouder? Alleen dan kun je volgens hem de juiste voorwaarden verbinden aan financiële en natuurlijke overheidssubsidie.

In deze aflevering van de Corona Reset neemt Michel ons mee in het belang van het meten, rapporteren en sturen op impact. En dat een nieuwe beweging van grote bedrijven en impact professionals wereldwijd werkt om dit te realiseren.

Join the #frisdenkers #reset movement!

Corona legt pijnlijk de problemen van onze huidige economie bloot. Maar kan deze crisis ook het beslissende keerpunt zijn en een nieuw tijdperk inluiden, met doorbraken richting een duurzamere en socialere toekomst? En zo ja, hoe dan? Terwijl we letterlijk geen kant op kunnen, snakken we meer dan ooit naar lonkende nieuwe perspectieven.

In deze webinarreeks gaan we wekelijks in gesprek met frisse nieuwe denkers, visionairs en eigentijdse profeten over het inrichten van een nieuw tijdperk. Hoe willen we zelf dat onze post-corona samenleving eruit gaat zien? Welke economie hebben we daarvoor nodig, en wat is de rol van de overheid, ons belastingstelsel en de financiële sector? En waar liggen nú – ondanks alle uitdagingen – kansen om de eerste stappen in die richting te zetten?

De webinars zijn bedoeld om samen na te denken en te bouwen aan de toekomst. We hebben alvast een paar frisse denkers voor jullie uitgenodigd, maar zijn ook erg benieuwd naar jullie ideeën over de reset. Dus, ben jij ook een frisse denker? Discuteer dan mee tijdens de webinar en laat ons weten als je vindt dat we nog iemand missen in de sprekers line-up. Jullie wensen nemen wij graag mee voor de volgende afleveringen.

 

Webinar gemist? Geen probleem, je kunt ‘m hier terugkijken.

Michel Scholte is directeur en medeoprichter van het Impact Institute. Hij is een sociaal ondernemer die zich inzet voor een verantwoorde economie, in evenwicht met de natuur en zonder extreme vormen van armoede en onderdrukking. Bij Impact Institute focussen hij en zijn team zich op het meten en waarderen (lees: in geld uitdrukken van) van maatschappelijke impact. Zo is de Covid-crisis voor dan Michel dan ook niet alleen een financiële of real economische crisis, maar vooral een crisis die laat zien dat ‘menselijk kapitaal’ ten opzichte van financieel kapitaal een essentiële maar ondergewaardeerde waarde is binnen organisaties. Volgens Michel werken in het bedrijf van de toekomst impact professionals die hun organisatie leiden naar de 3 r’s: resilience, responsibility & regeneration.

Programma

16:15 Digitale inloop
16:30 Kick-off en presentatie
17:00 Interview tafelgast
17:10 Live Q&A
17:30 Einde
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.