woensdag 15 dec 2021, 16.00 - 17.00

De financiële wereld op z’n kop

Hoe versnellen we de inzet van de financiële sector voor biodiversiteitsherstel?

Gratis toegang

Livestream

Ontwikkeld door

Gemodereerd door

FreL_derique de Jong B)foto Annaleen Louwes #1

Frederique de Jong

Journalist

In samenwerking met

PDZ

Jaarlijks verdwijnen volgens schattingen 45.000 organismen. Dit is niet alleen een verarming voor de natuur, maar heeft ook consequenties voor klimaat en economie. In de reeks Biodiversiteit x Finance gemaakt in samenwerkingen met Pakhuis de Zwijger praten we met experts over hoe de financiële wereld een bijdrage kan leveren om biodiversiteitsverlies te voorkomen. In de laatste aflevering van dit seizoen hebben we het over de belemmeringen waar financiële instellingen tegenaan lopen als ze willen investeren in biodiversiteit.

Financiële instellingen ondervinden vaak problemen als ze overwegen te investeren in biodiversiteit. Onze gasten bespreken wat de mogelijke obstakels zijn en hoe ze weg te nemen. Ze praten over wat er nu al in de praktijk en op systeemniveau wordt gedaan om te investeren in biodiversiteit. Hierbij speelt de overheid een belangrijke rol.

Is er een volledige economische systeemverandering nodig waarbij we naar een betekeniseconomie gaan, zoals Kees Klomp zegt? Betekent dit dat er later meer ecologen dan financiële experts werken bij banken en pensioenfondsen?

Onder leiding van journalist en moderator Frederique De Jong gaan met elkaar in gesprek:

  • Peter van der Werf (Senior Manager Engagement, Robeco)
  • Kees Klomp (Co-founder THRIVE Institute, Purpose Economy Professor of Applied Science at Hogeschool Rotterdam, Author, Speaker & Mentor)
  • Willem Evers (Head Sustainable Finance Office, De Nederlandse Bank)
  • Caroline van Leenders (Senior process manager sustainable transitions at Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)
Biodiversity x Finance
In deze reeks bespreken we met verschillende experts, stakeholders en professionals hoe we biodiversiteit aan financiële belangen kunnen koppelen voor het behoud van een leefbare wereld.
Naar reeks