wo 5 feb 2020, 00.00 - 00.00
CIRCL

De toekomst van de Product Designer

Hoe kun je als designer bijdragen aan een toekomstbestendige planeet?
Gratis toegang

Klimaatverandering, grondstoffen die op raken, gebruik in plaats van bezit. De wereld zoals we die kennen is flink aan het veranderen. Niet alleen jij maar ook jouw klanten hebben dit door. We staan voor grote uitdagingen, maar gelukkig zijn er ook oplossingen voorhanden. Voor een systeemverandering is iedereen nodig en juist designers kunnen daar een sleutelrol in spelen. Wil je weten hoe je met jouw werk kan bijdragen en welke mindset je als product designer van de toekomst nodig hebt? Kom dan op 5 februari naar Circl! Je gaat in gesprek met bekende ontwerpers en loopt de deur uit met een helder idee van wat jij zelf kan doen.

Circulaire economie – Facts & Figures

Welke rol speelt Extended Producer Responsibility (EPR) in het versnellen van de transitie naar een circulaire economie? Met welke wet- en regelgeving krijg je te maken als je materialen wil (her)gebruiken voor jouw product? En welke zaken komen nog meer samen in een sluitend circulair verdienmodel? Copper8 praat je met een vlot en begrijpelijk verhaal bij over de huidige staat van de Circulaire Economie.

In gesprek met Industry Leaders

Uiteraard wil je de koplopers die daadwerkelijk bezig zijn met circulair product design aan de tand voelen. Namens Philips Experience Design zijn Helle Ullerup [Senior Design Strategist] en Mirjam van Laarhoven-Boekhoven [Strategic Circular Design] aanwezig.

Ook gaat moderator Klaske Kruk [Circularities] in gesprek met CIRCO alumnus Gertjan de Kam [Hoofd Design & Development @ Vepa] over hoe hij er samen met familiebedrijf Vepa in is geslaagd om circulariteit een kernwaarde te maken in alle designprocessen, al voor circulariteit op de publieke radar kwam.

Rethink – Welke rol pak jij in de Circulaire Economie?

In het tweede deel van de middag ga je dieper in op wat jij zelf kan doen om als product designer een bijdrage te leveren aan de transitie naar een circulaire economie. Hiervoor ga je met verschillende interactie werkvormen aan de slag. Zo helpt Annick de Witt [Ph.D.] je bij het boven water krijgen van jouw drive, ambities en doelen.

Nieuwe business kansen creëren via circulair design.

Circulair ondernemen biedt bedrijven kansen en de mogelijkheid om zorgvuldiger met grondstoffen en materialen om te gaan. Bedrijven willen graag een businessmodel ontwikkelen waarbij producten en materialen weer hergebruikt worden zodat waarde behouden blijft. Hoe ontwerp je circulaire producten en wat zijn circulaire businessmodellen? In deze CIRCO-miniworkshop daagt Stella van Himbergen je uit om anders te kijken.

Waarom meedoen?

  • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen.
  • Je bereidt je voor op toekomstige ontwikkelingen.
  • Je krijgt toegang tot concreet bruikbare kennis en tools.
  • Je ontwikkelt concreet handelingsperspectief voor plannen die op de korte en lange termijn realiseerbaar zijn.
  • Je komt in aanraking met- en wordt onderdeel van een groep circulaire koplopers.
  • Je vergroot je netwerk.
  • Je draagt als bedrijf bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie.
  • Het is een uitgelezen kans om jouw omgeving te overtuigen van het belang van de Circulaire Economie en de rol van product design daarbinnen. Collega’s of vrienden zijn welkom!
  • Na het programma is er de gelegenheid om jouw individuele vragen voor te leggen aan de experts van de Sustainable Finance Desk van ABN AMRO en de casemanagers van Versnellingshuis NL Circulair!

Luister hier naar de podcast:

Programma

12.30 uur Inloop & Koffie
13.00 uur Start plenaire sessie
14.00 uur Break
14.15 uur Interactieve sessies
15.15 uur Break
15.30 uur Interactieve sessies
17.00 uur Brains & Beers borrel
Week van de Circulaire Economie
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.