Colleges & Masterclasses
9 aug 2021 - 20 aug 2021
Circl

Purpose Summer School

Finance Editie - Ontdek hoe finance kan bijdragen aan een duurzame economie en welke rol je zelf kunt spelen
Gratis, extern reserveren

Ben jij geinteresserd in de financiele wereld en in hoe finance kan bijdragen aan een duurzame economie? En wil jij ontdekken welke rol je zelf kunt spelen in deze transitie? Schrijf je dan snel in voor de Purpose Summer School!

Tijdens deze finance editie van de Purpose Summer School leer je meer over wat er nodig is om de transitie naar een duurzame economie te versnellen, ontmoet je toekomstmakers en vooraanstaande denkers en werk jij samen met finance professionals en changemakers aan het verschil dat jij kunt maken op weg naar een duurzame economie.

Programma

Sessie 1 (9 augustus 2021, 13-17u)

Katherine Trebeck - professor, persoonlijk adviseur Jacinda Ardern, adviseur overheden hoe zij kunnen groeien naar een ‘wellbeing government. Katherine licht het belang toe van een systemische transitie naar een meer duurzame economie.

Sessie 2 (13 augustus 2021, 13-17u)

Derk Loorbach - directeur van DRIFT en hoogleraar sociaal-economische transities. Hij vertelt vanuit een wetenschappelijke benadering hoe we met elkaar een transitie naar de duurzame economie kunnen versnellen.

Sessie 3 (16 augustus 2021, 13-17u)

Willem Ferwerda - Ecoloog, natuurbeschermer en directeur van Commonland. Deelt zijn ervaringen vanuit ondernemerschap, over hoe hij zich inzet voor een regeneratieve economie.

Sessie 4 (20 augustus 2021, 13-17u met aanlsuitend borrel)

Jij als changemaker! Drie weken lang heb je samen met anderen gewerkt aan jouw Theory of Change, en je hebt daar inmiddels iets over te zeggen. Be our guest! Hoe ga jij het verschil maken?
Daarna sluiten we af met een borrel bij Circl.

Geld is als essentiel onderdeel van het economische systeem

Denk je aan de financiele wereld, dan denk je misschien aan een wereld die vooral draait om winst en cijfers. Tegelijkertijd is veel geld nodig om de transitie naar een duurzame economie te betalen. Zou de financiële wereld dus niet ook juist kunnen bijdragen aan een toekomstbestendige economie? In deze op actiegerichte Purpose Summer School ontdek je welke rol geld speelt om het economische systeem te kunnen veranderen en hoe we de transitie kunnen versnellen.

Maak zelf het verschil!

Je kijkt naar finance en duurzaamheid vanuit drie verschillende perspectieven: systeemverandering, de wetenschap en ondernemerschap. Je bouwt voort op aanknopingspunten voor actie. En je ontwikkelt je eigen Theory of Change. Dit is jouw kans om vooraanstaande denkers te ontmoeten, mee te denken met ABN AMRO’s professionals en duurzame changemakers over de uitdagingen van een veranderend systeem.

Programma Summer School

Het programma bestaat uit vier middagen gespreid over twee weken, die plaatsvinden op de maandag en vrijdag. De eerste drie sessies verwelkomen we prikkelende sprekers. Je ontmoet Katherine, Derk en Willem, alle drie vooraanstaande toekomstdenkers en -makers die zich dagelijks inzetten om de transitie naar een duurzame economie te versnellen. Ook leer je drie changemakers vanuit ABN AMRO kennen. Christa, Tjeerd en Hein nemen ons mee in hun dagelijkse werk en ambities binnen de organisatie. Zij vertellen ons over hun ervaringen met het samenbrengen van duurzaamheid, innovatie en finance.

Samen met de sprekers gaan we actiegericht in gesprek over wat we hier zelf mee kunnen doen. Zo vorm jij gaandeweg jouw eigen Theory of Change, jouw manier om verschil te maken. Tijdens de afsluitende sessie geeft iedereen een eigen korte TedTalk, waarin jij jouw change presenteert aan de rest.

Locatie

Alle sessies vinden fysiek (!) plaats bij Circl: onze circulaire hotspot op de Amsterdamse Zuidas. Tevens de plek waar de business en finance wereld samen in beweging komen voor een duurzame wereld. Mocht er gerelateerd aan Covid19 verandering in komen zullen wij dit uiteraard meteen mededelen.

Meedoen

Ben jij enthousiast om mee te doen aan dit programma? Dan kun jij je voor deze eerste editie van de Purpose Summer School GRATIS aanmelden. We hebben acht plekken in het programma, en we zien onderstaande punten graag terug bij deelnemers:

  1. Je hebt affiniteit met duurzaamheid (een achtergrond in finance is een pre)
  2. Je bent intrinsiek gemotiveerd om mee te werken aan de transitie naar een duurzame economie
  3. Je bent beschikbaar en fysiek aanwezig bij alle vier middagsessies.

Via de aan de aanmeldknop kun jij een korte motivatie sturen. Jij mag zelf kiezen in welke vorm ?. Je hoort van ons uiterlijk op 2 augustus of je een plekje hebt weten te bemachtigen, en dus op 9 augustus start.

Wij kijken er naar uit je te ontmoeten!

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.