Food & Drinks

vrijdag 22 feb 2019, 18.30

Themadiner: Hollandse bijvangst

Hollandse bijvangst - lekker op je bord, goed tegen voedselverspilling
Bijvangst_JanvanAs

CIRCL - Restaurant

Wist je dat een aanzienlijk gedeelte van alle vissen die we in onze Noordzee vangen, niet op ons bord belandt? Door iets vaker een vis te kiezen die minder geliefd of te klein van formaat is kunnen we een grote belasting op de visvaart omzetten tot iets positiefs. Ontdek 22 februari het ware verhaal achter bijvangst en laat je inspireren door Chef Rudolf om vaker te kiezen voor deze ‘ongewenste’ vissen.

Vrijdagavond 22 februari wijden we een speciale avond aan deze vissoorten die volop leven in de Noordzee. Onze visleverancier Jan van As trapt de avond af met een korte presentatie over verschillende soorten bijvangst en échte verhaal achter bijvangst. Aansluitend serveren we een 3-gangen diner voor €36,-

Programma:

  • 18.00 - ontvangst incl. amuse
  • 18.30 - presentatie door versvishandel Jan van As
  • 19.00 - 3-gangen diner
  • 21.00 - einde diner

De meeste vissersboten gaan de zee op met als doel de vissen vangen waar hun boot voor is ingericht. Maar ondanks hun gerichte vangsttechniek halen ze ook vissen aan boord die zij soms niet willen vangen, zoals andere vissoorten, te kleine of jonge vissen. Een deel brengen ze aan boord, maar ook een groot deel wordt weer terug de zee in gegooid. Tot twee jaar geleden gooiden vissers deze ongewenste bijvangst, overboord. De overlevingskans van deze zogenaamde ‘discards’ is klein en daar willen we verandering in brengen door je deze avond te inspireren met heerlijke gerechten met bijvangst in de hoofdrol!

 

Laat je 22 februari verrassen door de diversiteit van Hollandse bijvangst met een 3-gangen diner voor € 36,-

Reserveer nu via het reserveringssysteem op de restaurantpagina o.v.v. themadiner bijvangst.

* Beperkt aantal plaatsen