reeksen-hero-image

REEKS

Energy Transition Thursday

De energietransitie op de snijtafel. Elke aflevering een duurzame techniek én verdienmodel ontleed.

Gemaakt door

Sjors Mineur circl.nl vierkant

Sjors Mineur

Programmamaker CIRCL

Introductie

De aarde warmt op, de zeespiegel stijgt en de landbouwgrond verwarmt. Het klimaat verandert snel. Te snel. De energietransitie is een onmisbare beweging om klimaatverandering tegen te gaan. Gelukkig is het momentum voor hernieuwbare energie is groter dan ooit.

Het verdienmodel achter de duurzame techniek als sleutel voor versnelling
Om onze energiemix snel te vergroenen hebben we meer nodig dan duurzame technieken. Het verdienmodel is minstens zo belangrijk. Pas als achter elke techniek een duurzaam verdienmodel zit gaat de transitie echt versnellen. Wie dat verdienmodel sluitend krijgt, heeft goud in handen. In de serie Energy Transition Thursday behandelen we veelbelovende technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Waar liggen kansen? Welke obstakels moeten nog worden weggewerkt? Wat is feit en wat is fictie?

Vier specialisten uit vier verschillende vakgebieden
Bij elke sessie ontleden specialisten uit de branche de techniek én het verdienmodel. Daarbij lichten ze de werking van de techniek toe, duiden ze het juridisch kader en verkennen ze hoe financiering kan bijdragen aan versnelling van de techniek.

Kijk hieronder alle afleveringen terug.

Lees meer