Circl genomineerd voor de Nederlandse Bouwprijs 2019!

Welk gebouw representeert het best People, Planet & Profit en wint?

De genomineerden voor de Nederlandse Bouwprijs 2019 zijn bekend gemaakt en Circl is één van de drie genomineerden in de categorie ‘Gebouwen’. We zijn ontzettend trots om tussen de twee andere duurzame gebouwen, The Green House en Biosintrum, te staan.

In totaal zijn er tien kandidaten die in verschillende categoriën met elkaar de strijd aangaan om de titel. De winnaars maakt Stichting de Nederlandse Bouwbeurs bekend op maandag 4 februari 2019 tijdens de BouwBeurs. De Nederlandse Bouwprijs wordt al sinds 1991 elke twee jaar uitgereikt. Een mooie erkenning dus!

Met het uitreiken van De Nederlandse Bouwprijs wil de  stichting de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de bouw bevorderen én het veelzijdige bouwtalent in Nederland stimuleren. De jury van de Nederlandse Bouwprijs 2019 legde de afgelopen tijd 70 inzendingen – 55 projecten en producten, en 15 jong talenten met toekomst – langs de meetlat van People, Planet en Profit. Daarnaast moesten de inzendingen grensverleggend, innovatief en verrassend zijn.

Wat zegt de jury?

Circl – De Architekten Cie B.V.

Het paviljoen ‘Circl’ van opdrachtgever ABN AMRO is een praktijkvoorbeeld van duurzaam en circulair ontwerpen en een ijkpunt voor waar wij anno nu staan op het gebied van circulariteit. Voor het openbare gebouw, dat zelfvoorzienend is in energie, zijn zoveel mogelijk gebruikte materialen toegepast en kan geheel worden gedemonteerd. De jury is lovend over de eerste grote toepassing van gelijkstroom in plaats van wisselstroom en het opstellen van een gebouwpaspoort, waarin de herkomst van diverse componenten is terug te vinden.

 

 

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.