Yvonne Lang over écht verantwoord ondernemen

Lotte de Groot
9 juli 2020

Verantwoord ondernemerschap gaat Yvonne aan het hart. Zij is immers zelf ook ondernemer. Afgestudeerd als jurist en gespecialiseerd in internationaal recht is Yvonne in allerlei uithoeken van de wereld gaan werken aan duurzaamheidsvraagstukken. In 2015 werkte zij bij de VN in New York mee aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Het was daar dat Yvonne duidelijk werd hoe groot de impact van business is op de transitie naar een eerlijkere wereld. En het was ook daar dat het in haar opkwam om dan maar zelf een duurzaam bedrijf te beginnen: een ambachtelijk IJsbedrijf om mensen duurzaamheid te laten proeven. Het resultaat? Een goedlopende kleine onderneming met loyale klanten en (h)eerlijke ijsjes. Maar het was wel even sleutelen om duurzaamheid en een goed verdienmodel in balans te brengen. Inmiddels is het bedrijf verkocht en werkt Yvonne bij Circl als adviseur duurzaamheid en programmamaker bij Circl.

In haar werk maakt zij zich hard voor de versnelling van de transitie naar een duurzamere economie. Of het nou gaat over het anders inrichten van productieketens, echte prijzen of het meten van maatschappelijke impact. Yvonne ontwikkelt programma’s voor ondernemers en professionals die van koers willen veranderen, helpt hun verbinden en laat zien dat ‘gewoon beginnen’ vaak makkelijker is dan je zou denken. Onder het motto ‘practice what you preach’ helpt zij Circl en ABN AMRO ondertussen ook om zelf de volgende stap naar een circulaire economie te zetten.

Geïnteresseerd?

Wil je Yvonne als spreker op jouw event? Stuur dan een e-mail naar de reserveren@circl.nl en check haar beschikbaarheid.

Klik op de foto voor meer informatie over Yvonne

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.