Podcast

Springtij Podcast #1 – Financiële ongelijkheid en ons huidige geldsysteem

Impact Podcast - Aflevering 1: Glenn van der Burg en Egidio Bundel spreken met experts op het gebied van duurzaamheid.

Geplaatst op 21 september 2023

circl-logo-zwart

Circl Movement

Van 20 t/m 22 september vindt Springtij Forum plaats, het jaarlijkse driedaags forum op Terschelling. De programmamakers van Circl Movement zijn erbij en spreken samen met host Glenn van der Burg in de Impact Podcast met verschillende experts op het gebied van duurzaamheid. Co-host voor deze aflevering is programmamaker Egidio Bundel.

“Ik woon in een oud herenhuis van ruim 200 m2 in Wageningen en ik betaal maandelijks niet heel veel meer dan een studentenkamer. Dat kan toch niet kloppen.”, vraagt Glenn van den Burg zich af.

De manier waarop het geldstelsel is ingericht heeft een grote impact op onze economie, sociale cohesie en de verdeling van welvaart. Maar werkt ons financiële systeem eigenlijk wel voor iedereen? Welke rol spelen financiële instellingen zoals banken hierin? Hoe zijn ons geldsysteem en sociale gelijkheid met elkaar vervlochten? En hoe kunnen we het anders aanpakken?

In deze aflevering stellen we deze vragen aan Nikki Trip, Specialist Duurzaamheid AF Advisors, Jacco Minnaar, Chief Commercial Officer & Executive Board Member van Triodos Bank, Hein Brekelmans, werkzaam in het Sustainability Expertise Team van ABN AMRO, en onze mede-presentator Egidio Bundel, programmamaker Circulaire Economie bij Circl Movement.

Deze podcast wordt in samenwerking met Circl Movement opgenomen op Terschelling tijdens het Springtij Forum 2023. Dit jaarlijkse forum brengt mensen samen om hun krachten te bundelen om de wereld duurzamer te maken.