wo 10 apr 2019, 18.30
Event space

CIRCL College Tour #6 Special: Earth Overshoot Day

Marc de Wit van Circle Economy deelt tijdens deze speciale editie de ins en outs van het Circularity Gap Report 2019 dat hij onlangs presenteerde tijdens het World Economy Forum in Davos
Gratis toegang

Terug naar de collegebanken met Circl College Tour! In dit programma leer je alles over thema's de relevant zijn voor de transitie naar een duurzame wereld. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.

Naar aanleiding van Earth Overshoot Day, de dag vanaf wanneer wij rood staan, en dus alle grondstoffen hebben opgebruikt die de aarde in een jaar kan hernieuwen, organiseren wij een Special Editie van de Circl College Tour. In Nederland was Earth Overshoot Day in 2018 namelijk al op 14 april en de vraag is, hoe kan dat eigenlijk? En hoe kunnen we de datum van Earth Overshoot Day weer naar later in het jaar verschuiven?

Reden genoeg om het Circularity Gap 2019 rapport te bespreken. Uit het rapport, dat onlangs gedurende de World Economic Forum in Davos werd gepresenteerd, blijkt dat slechts 9 procent van onze wereld circulair is. Tijdens dit college legt Marc de Wit, medeauteur van het rapport en Hoofd Strategic Alliances van Circle Economy, het publiek uit waarom de circularity gap steeds groter wordt, hoe er vanuit Davos gereageerd is op het rapport, en welke stappen we moeten ondernemen om te komen tot een volledig circulaire economie.

Ben jij beleidsmaker, ondernemer, professional, student, of wil je graag meepraten over dit onderwerp, kom dan naar het college!

Programma

18:15 - Ontvangst
18:30 - Aanvangst & Welkom
18:40 - Hoorcollege Marc de Wit
19:20 - Q&A met Hein Brekelmans
19:40 - Aflsuiting en borrel
CIRCL College Tour
Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour. In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.