wo 10 apr 2019, 00.00 - 00.00
CIRCL - Event Space

CIRCL College Tour #6 Special: Earth Overshoot Day

Marc de Wit van Circle Economy deelt tijdens deze speciale editie de ins en outs van het Circularity Gap Report 2019 dat hij onlangs presenteerde tijdens het World Economy Forum in Davos
Gratis toegang

Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.

Met in deze editie: Marc de Wit

Naar aanleiding van Earth Overshoot Day – de dag dat we alle grondstoffen hebben opgebruikt die de aarde in een jaar kan hernieuwen – organiseren wij een Speciale Editie van de Circl College Tour. In Nederland was Earth Overshoot Day in 2018 al op 14 april. De vraag is, hoe kan dit? Is het mogelijk dat we de datum van Earth Overshoot Day weer naar later in het jaar verschuiven?

In deze editie bespreken we het Circularity Gap Rapport van 2019. Uit het rapport, dat onlangs gedurende de World Economic Forum in Davos werd gepresenteerd, blijkt dat slechts 9 procent van onze wereld circulair is.

Tijdens dit college legt Marc de Wit, medeauteur van het rapport en hoofd Strategic Alliances van Circle Economy, aan ons uit waarom de circularity gap steeds groter wordt. Daarbij vertelt hij hoe er vanuit Davos gereageerd is op het rapport en welke stappen we moeten ondernemen om te komen tot een volledig circulaire economie.

Ben jij beleidsmaker, ondernemer, professional of student? Luister naar de podcast hierboven en krijg inzicht in de dynamiek van de circulaire economie en ontdek hoe je zelf kunt bijdragen.

Programma

18:15 - Ontvangst
18:30 - Aanvangst & Welkom
18:40 - Hoorcollege Marc de Wit
19:20 - Q&A met Hein Brekelmans
19:40 - Aflsuiting en borrel
CIRCL College Tour
Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour. In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.