woensdag 23 jun 2021, 09.00 - 10.00

Crash Course Circulaire Economie

Wat is het? En welke rol speel ik zelf in de transitie?

Gratis toegang

Livestream

In samenwerking met

We kennen allemaal de hedendaagse uitdagingen waar we voor staan: klimaatverandering, afval, verlies van biodiversiteit, schaarste van grondstoffen, en een alsmaar groeiende wereldbevolking. Tegelijkertijd willen we onze economieën in stand houden en kansen bieden aan toekomstige generaties.

In deze crashcourse verkennen we de oplossingen van een duurzame, circulaire economie: hoe ontwerpers slimme oplossingen kunnen bedenken, hoe bedrijven waarde kunnen creëren door producten te hergebruiken en te recyclen en hoe je zelf kunt bijdragen om de circulaire economie te realiseren.

Houd je pen en papier bij de hand, want na afloop krijg jij de mogelijkheid om de expert het hemd van de lijf te vragen.

Met in dit programma onder anderen

Circulair Ondernemen
De circulaire economie is in opmars. Steeds meer ondernemingen vinden duurzaamheid belangrijk en staan open voor circulair ondernemen. De transitie van een lineair naar een circulair systeem is echter een complexe verandering waarbij het circulaire businessmodel nog niet altijd is rond te rekenen. Hoe ziet de weg tot financiering er uit? En hoe belangrijk is die financiering voor het versnellen van de transitie?
Naar reeks