ma 13 mei 2019, 11.30 -12.45 uur
Event space

Kick-off Lock me Up – Free a Girl

Hoe kunnen we het schenden van mensenrechten een halt toe roepen? Experts nemen je mee in de huidige ontwikkelingen!
Gratis, extern reserveren

Iedereen heeft mensenrechten; ze beschermen je waardigheid, en zijn vastgelegd in de Grondwet en in VN-verdragen. Toch krijgt niet iedereen gelijke kansen om hun dromen te realiseren. Zo zijn er over de hele wereld vrouwen en meisjes slachtoffer van gedwongen prostitutie en mensenhandel. Met de landelijke Lock Me Up actie zet stichting Free A Girl zich in voor het bevrijden van minderjarige meisjes uit de prostitutie en het strafrechtelijk vervolgen van de daders.

Mensenrechten zijn vastgelegd in allerlei verdragen van de Verenigde Naties; hoe zorgen we ervoor dat mensenrechtenschending wereldwijd bij de kern wordt aangepakt? Waarom is er nog mensenhandel? Hoe denk jij dat we dit kunnen bestrijden? Op 13 mei gaan we tijdens de officiële kick-off samen met interessante sprekers in gesprek over mensenrechten, nieuwe innovaties en oplossingen in het vakgebied. Vind je dit ook een belangrijk thema en wil je hier meer over weten? Meld je dan snel aan, het belooft een inspirerende middag te worden!

Circl x Lock Me Up
Van 13 t/m 17 mei is Circl één van de locaties waar deelnemers van Lock Me Up zichzelf op sluiten in hokjes van 1 bij 2 meter, vergelijkbaar met de ruimtes in Indiase bordelen. Elke deelnemer zamelt minimaal €2.500 in, het uiteindelijk doel is om als locatie minimaal 25.000 euro op te halen voor Free a Girl – Lock me Up.

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.