Colleges & Masterclasses

maandag 22 aug 2022 t/m vrijdag 2 sep 2022

Purpose Summer School – Professionals

Wil jij leren hoe jij als corporate professional kan bijdragen aan een duurzame(re) economie? Tijdens de Purpose Summer School ontdek jij hoe het economische systeem nu werkt en welke rol je kunt pakken binnen de transitie naar een duurzame economie.
Circl Summer School

CIRCL

In samenwerking met

THRIVE+Institute+logo

De corporate wereld is een essentiële bouwsteen van onze economie en samenleving. Steeds meer professionals willen weten wat ze zelf kunnen doen om een positieve bijdrage te leveren aan een duurzame economie en hoe je eigen impact kunt maximaliseren. Fijn, want de transitie naar deze nieuwe economie is niet langer een nice-to-have: de samenleving, de wetgever en ook klanten verwachten verduurzaming in toenemende mate. De professionals van de nieuwe economie kunnen vertalen tussen idealen en cijfers, bouwen valide business cases en de waarde van investeringen wegen op lange en korte termijn. Maar hoe vind je je eigen rol in de transitie naar een duurzame economie? En welke skills heb je daarvoor nodig? Je ontdekt het tijdens de Purpose Summer School. Meld je onderaan deze pagina aan.

Het programma

In een 4-middaagse zomer cursus verspreid over twee weken wordt hun skill set verrijkt met de benodigde kennis, inspiratie en tools om effectieve stappen te zetten richting het realiseren van verduurzaming van de corporate wereld. Deelnemers horen, zien en spreken internationaal gerespecteerd leidende experts en inspiratoren, krijgen een volledig gefaciliteerd programma en werkboek, lessen van corporate changemakers en worden aan tafel gezet met hand-picked getalenteerde studenten die meedoen en -denken over impact maken.

Tijdens de vier collegedagen delen experts waardevolle insights over hoe het economische systeem werkt en hoe het veranderd kan worden. Vanuit een systeemperspectief, wetenschap én ondernemerschapswereld gaat de groep onder hun begeleiding op zoek naar ieders persoonlijke rol in de transitie en vullen zij hun plannen aan met de nieuw vergaarde lessen. Daarnaast krijgen zij ter aanvulling relevante lessen van corporate changemakers over o.a. het maken van impact-business cases, impact meten en meer.

Theory of change

Professionals die midden in de praktijk staan vormen hun persoonlijke visie op een duurzaam economisch systeem. Deze visie dient als input voor eigen strategische besluiten en concrete acties om in hun eigen zakelijke omgeving maximale impact te maken. Zij gaan samen met de andere deelnemers aan de slag om een eigen Theory of Change te ontwikkelen. Oftewel, een eigen visie en plan op de rol de jezelf kunt spelen in het inrichten van een duurzamere economie en samenleving.

Na afloop van de Summer School worden er nog een aantal momenten gedurende het jaar gecreëerd waarin deelnemers elkaar weer kunnen opzoeken om de voortgang van de verandering te bespreken en samen met elkaar en nieuwe experts verder aan eigen impact projecten te werken.

 

De thema’s en zaken die we hier geleerd hebben kan ik aan mijn collega’s meegegeven en daarnaast ook aan klanten. Hier zie ik dus een rol voor mezelf weggelegd. Ik moet ook zeggen dat ik tijdens de Purpose Summer School echt als mens ‘aan ben gegaan’ en dat ik heb nagedacht over hoe ik als persoon zelf een kleine verandering kan starten en daarmee nog meer mensen kan bereiken.

Simone Jansen, Head of CCP entrepreneur & Enterprise (E&E) |Retail, Corporate Banking, Private Banking

 

De sprekers

De sprekers zijn vooraanstaande denkers en interne changemakers die zich dagelijks inzetten om de transitie naar de duurzame economie te versnellen. Zij benaderen deze thematiek vanuit drie perspectieven: het systeem, de wetenschap en ondernemerschap. Tijdens de Summer School van vorig jaar hadden we onder andere Katherine Trebeck, Derk Loorbach en Willem Ferwerda als toekomstdenkers en -makers op bezoek. Dit jaar mogen wij onder andere verwelkomen:

Wat haal je uit de Purpose Summer School?

 • Ontwikkel excellente vaardigheid als changemaker.
 • Ontwikkel je eigen Theory of Change in directe samenwerking met bestaande changemakers.
 • Fysiek samenkomen met gelijkgestemden: maak waardevolle en echte connecties voor nu en later!
 • Gratis deelname aan de Purpose Winter School. Hierin bieden wij jou de kans om voort te bouwen op jouw individuele traject                                                                                        naar het bereiken van maximale impact.
 • Een Purpose Summer School certificaat.

De sessies

 • Sessie 1: De transitie naar een duurzame economie vanuit een systemisch perspectief

  Datum: 22 augustus (11:00-17:00 met lunch)

  De eerste sessie van de Purpose Summer School staat in het teken van systeemverandering. Tijdens deze sessie vertellen verschillende sprekers over de transitie vanuit een systemisch perspectief en waarom dit van belang is voor een meer duurzame economie. Na de presentatie en de Q&A ga je in groepjes in dialoog over de vragen: wat denk ik hiervan? En wat kan ik hiermee? Hoe past dit in mijn belevingswereld?

 • Sessie 2: De transitie naar een duurzame economie vanuit een wetenschappelijk perspectief

  Datum: 26 augustus (13:00-17:00)

  Om verandering teweeg te brengen verzinnen we vaak een doel en acties om dat doel te bereiken. Het lastige is echter dat de wereld niet altijd (mee)werkt zoals wij hopen. Wat kunnen we daarover leren uit de wetenschap? Tijdens deze sessie duiken we de diepte in van de wetenschappelijke wereld door én met onze sprekers.

 • Sessie 3: De transitie naar een duurzame economie vanuit een ondernemerschapsperspectief

  Datum: 29 augustus (11:00-17:00 met lunch)

  De derde sessie staat volledig in het teken van ondernemerschap voor impact en het creëren van een krachtig verhaal waarin jouw visie duidelijk naar voren komt. Tijdens deze sessie verscherp jij jouw acties door de verhalen van de sprekers op dit perspectief. Je laat je inspireren en komt steeds dichterbij het realiseren van jouw Theory of Change.

 • Sessie 4: Jij als changemaker!

  Datum: 2 september (13:00-17:00 met aansluitende borrel)

  Jij als changemaker wilt nadenken en meedoen aan het versterken en verbeteren van de maatschappij. De afgelopen twee weken ben je bezig geweest met de ontwikkeling van jouw eigen Theory of Change. Tijdens deze sessie mogen we die van jou en de andere deelnemers horen. Wat is het grotere verhaal waarin jij gelooft en wat is het handelingsperspectief om daar stappen naartoe te zetten?

De locatie

Alle sessies vinden fysiek plaats bij CIRCL: dé circulaire hotspot op de Amsterdamse Zuidas. Tevens de plek waar de business en finance wereld samen in beweging komen voor een duurzame wereld. We heten je van harte welkom op Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MS in Amsterdam.

 

Waarom vanuit ABN Amro?

Als financiële instelling zijn wij iedere dag bezig met cijfers. En met de vraag wat waarde eigenlijk is en hoe nieuwe definitie van waarde zou kunnen zorgen voor een duurzamere economie. Een economie die rekening houdt met grenzen van de planeet en tegelijkertijd goed zorgt voor de mens. Om een duurzamere economie vorm te kunnen geven hebben zijn wij zelf aan zet én hebben we iedereen nodig om deze transitie samen vorm te geven. Terwijl wij zien dat steeds meer mensen ontdekken wat zij als consument en burger zelf kunnen doen voor een toekomstbestendigere wereld, denken wij dat de echte slagkracht ligt in wat iemand vanuit zijn of haar professionele rol kan doen. En daarom hebben we de Purpose Summer School bij Circl in het leven geroepen en doen zelf ook mee.

Op de hoogte blijven van de volgende editie van onze Purpose School? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

N.ieuw E.conomisch O.ntwerp
Hier vind je webinars, podcasts, videos, artikelen en data voor meetup’s over het inrichten van een nieuw tijdperk. We gaan in gesprek met frisse denkers, visionairs en jullie en zoomen in op vijf onderwerpen die de economie kunnen resetten.
Naar reeks