Colleges & Masterclasses

maandag 22 aug 2022 t/m vrijdag 2 sep 2022

Purpose Summer School – Studenten & Young Professionals

Ontdek hoe jij een rol kunt spelen in de transitie richting een duurzame economie!
Circl Summer School

Gratis toegang

CIRCL

Ontwikkeld door

Gemodereerd door

Juliette Boughouf

Juliëtte Boughouf

Partner THRIVE Institute

In samenwerking met

THRIVE+Institute+logo

Wil jij ontdekken welke rol je zelf kunt spelen in de transitie? Schrijf je in voor de Purpose Summer School! De Purpose Summer School biedt jou de kans om vooraanstaande denkers te ontmoeten en te spreken, mee te denken met professionals & interne changemakers van ABN AMRO, hen beter te leren kennen en meer te leren over hoe jij als student of (young) finance of duurzaamheid professional, het verschil kunt maken.

Programma

In dit programma kom jij vooraanstaande denkers en gerenommeerde sprekers tegen over de transitie naar een duurzame economie. Zij vertellen vanuit drie verschillende perspectieven, inspireren jou en geven handvatten voor actie. We praten over de grotere beweging, maar maken ook actief de vertaling naar wat jij kunt doen om jouw impact te maximaliseren.

Het programma bestaat uit vier middagen uitgesmeerd over twee weken in augustus, die plaatsvinden op de maandag en vrijdag. De eerste drie sessies verwelkomen we (inter)nationaal gerenommeerde sprekers. Je ontmoet John, Nicky en Dirck, alle drie vooraanstaande toekomstdenkers en -makers die zich dagelijks inzetten om de transitie naar een duurzame economie te versnellen.

Ook leer je meerdere changemakers vanuit ABN AMRO kennen. Zij nemen je mee in hun dagelijkse werk en ambities binnen de organisatie. Zij vertellen ons over hun ervaringen met het samenbrengen van duurzaamheid, innovatie en finance. Samen met de sprekers gaan we actiegericht in gesprek over wat we hier zelf mee kunnen doen. Zo vorm jij gaandeweg jouw eigen Theory of Change. Door de ontwikkeling van een eigen Theory of Change, ontdek jij jouw eigen visie met concreet stappenplan op de rol die zij zelf kunnen spelen in het inrichten van een duurzamere economie en samenleving. Kortom: jouw manier om verschil te maken! Tijdens de afsluitende sessie geeft iedereen een eigen korte TedTalk, waarin jij jouw Theory of Change presenteert aan de rest.

 

Sprekers

De sprekers zijn vooraanstaande denkers en interne changemakers die zich dagelijks inzetten om de transitie naar de duurzame economie te versnellen. De sprekers (elke sessie minstens 1) vertellen vanuit drie verschillende perspectieven: het systeem, de wetenschap en ondernemerschap. Dit jaar mag jij met niemand minder in gesprek dan:

Wat jij eruit haalt

 • Fysiek samenkomen met gelijkgestemden.
 • 1-op-1 sparringsmogelijkheden met de sprekers en interne changemakers.
 • Een Purpose Summer School certificaat.
 • Netwerkborrels: connect met andere deelnemers en maak waardevolle en echte connecties voor nu en later!
 • Gratis deelname aan de Purpose Winter School: bouwt voort op jouw individuele traject naar het bereiken van maximale impact.

De sessies

 • Sessie 1: De transitie naar een duurzame economie vanuit een systemisch perspectief

  Datum: 22 augustus (11:00-17:00 met lunch)

  De eerste sessie van de Purpose Summer School staat in het teken van systeemverandering. Tijdens deze sessie vertellen verschillende sprekers over de transitie vanuit een systemisch perspectief en waarom dit van belang is voor een meer duurzame economie. Na de presentatie en de Q&A ga je in groepjes in dialoog over de vragen: wat denk ik hiervan? En wat kan ik hiermee? Hoe past dit in mijn belevingswereld?

 • Sessie 2: De transitie naar een duurzame economie vanuit een wetenschappelijk perspectief

  Datum: 26 augustus (13:00-17:00)

  Om verandering teweeg te brengen verzinnen we vaak een doel en acties om dat doel te bereiken. Het lastige is echter dat de wereld niet altijd (mee)werkt zoals wij hopen. Wat kunnen we daarover leren uit de wetenschap? Tijdens deze sessie duiken we de diepte in van de wetenschappelijke wereld door én met onze sprekers.

 • Sessie 3: De transitie naar een duurzame economie vanuit een ondernemerschapsperspectief

  Datum: 29 augustus (11:00-17:00 met lunch)

  De derde sessie staat volledig in het teken van ondernemerschap voor impact en het creëren van een krachtig verhaal waarin jouw visie duidelijk naar voren komt. Tijdens deze sessie verscherp jij jouw acties door de verhalen van de sprekers op dit perspectief. Je laat je inspireren en komt steeds dichterbij het realiseren van jouw Theory of Change.

 • Sessie 4: Jij als changemaker!

  Datum: 2 september (13:00-17:00 met aansluitende borrel)

  Jij als changemaker wilt nadenken en meedoen aan het versterken en verbeteren van de maatschappij. De afgelopen twee weken ben je bezig geweest met de ontwikkeling van jouw eigen Theory of Change. Tijdens deze sessie mogen we die van jou en de andere deelnemers horen. Wat is het grotere verhaal waarin jij gelooft en wat is het handelingsperspectief om daar stappen naartoe te zetten?

Locatie

Alle sessies vinden fysiek plaats bij CIRCL: dé circulaire hotspot op de Amsterdamse Zuidas. Tevens de plek waar de business en finance wereld samen in beweging komen voor een duurzame wereld. We heten je van harte welkom op Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MS in Amsterdam.

 

Meedoen

Ben jij enthousiast om mee te doen aan dit programma? Een deelname aan de Purpose Summer School voor studenten en young professionals (0-3 jaar werkzaam) is GRATIS. Wanneer je niet bij alle 4 de sessies aanwezig bent geweest, hanteren wij een annuleringsfee van €100. We hebben acht plekken in het programma, en we zien onderstaande punten graag terug bij deelnemers:

 1. Je hebt affiniteit met duurzaamheid (een achtergrond in finance is een pre, maar geen must).
 2. Je bent intrinsiek gemotiveerd om mee te werken aan de transitie naar een duurzame economie.
 3. Je bent fysiek aanwezig bij alle vier middagsessies.

Op de hoogte blijven van de volgende editie van onze Purpose School? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

N.ieuw E.conomisch O.ntwerp
Hier vind je webinars, podcasts, videos, artikelen en data voor meetup’s over het inrichten van een nieuw tijdperk. We gaan in gesprek met frisse denkers, visionairs en jullie en zoomen in op vijf onderwerpen die de economie kunnen resetten.
Naar reeks