English

Circl in tijden van coronacrisis: ‘Hoe gaat het met jou?’

Een interviewreeks waarin verschillende Circl collega’s vertellen hoe ze omgaan met de crisis
Lotte de Groot
14 april 2020

Onze wereld staat compleet op z’n kop. Plotseling werken we thuis, wat in combinatie met het huishouden niet altijd makkelijk is. Sommigen van ons zijn ook nog thuisleraar. En als je daarnaast ondernemer bent, loopt de emmer aardig vol. Eigenlijk is de enige constante factor in deze tijd de onzekerheid. Hoe gaan onze collega’s hiermee om? En vooral: hoe houden ze de moed erin?

We staan er niet alleen voor. Door kennis en ervaringen te delen, komt onze creatieve kant naar boven. En die hebben we hard nodig om ons door deze crisis heen te slaan.

Deze week zijn Noranne van der Heijden en Arkasha Martina aan het woord. Als floor- en restaurantmanager zetten zij zich samen met het rest van het team in voor een warm onthaal van onze gasten in het restaurant. Noranne doet dit overdag en zorgt dat de lunch gesmeerd loopt, Arkasha leidt ’s avonds het ontvangst en diner in goede banen. Nu Circl gesloten is en er geen gasten meer zijn om te verwelkomen, vroegen we ze: hoe gaat het met jullie en waar houden jullie je mee bezig?

Geen gasten meer in het restaurant en een stuk minder contact met jullie collega’s. Even wennen, of niet?

A: Dat is wel even wennen inderdaad. Ik werk nu zoveel mogelijk vanuit huis. Een groot deel van mijn tijd besteed ik normaal aan het draaien van het diner en verzorgen van de gasten. Dit is natuurlijk compleet weggevallen.

N: Zeker! Echt alles is veranderd. Ik werk nu ook vanuit huis. Ik ben vooral thuisjuf, wat eigenlijk heel leuk is.

Onder het mom van ‘never waste a good crisis’: wat doe je met de vrijgekomen tijd?

N: Ik gebruik deze tijd vooral om me nog meer in duurzaamheid en circulariteit te verdiepen. 
A: Ik heb een hoop tijd over om meer over wijn te leren en nieuwe wijnen te proeven. Hoe meer ik weet, hoe beter ik het kan overbrengen op mijn collega’s. Ook gebruik ik de tijd om mijn team te vragen wat ze precies van mij verwachten en wat ik kan doen om ervoor te zorgen dat ze hun werk goed én met plezier kunnen doen.

Bij Circl Restaurant worden veel bijzondere producten gebruikt en dranken geschonken. Hoe gaat het met onze leveranciers?

A: De leveranciers waar ik contact mee heb proberen er het beste van te maken, maar ze zijn allemaal aan het overleven.

N: Inderdaad, hopelijk duurt het niet te lang, zodat we deze mooie initiatieven kunnen blijven steunen.

Een kijkje in de toekomst: hoe staat Circl Restaurant er over een jaar voor?

A: Het is duidelijk dat de natuur weer opbloeit nu veel vervuilende factoren stilliggen. Ook mensen die niks met duurzaamheid hebben, zijn zich hiervan bewust. Ik hoop dat dit bewustzijn blijft en dat meer mensen Circl zullen vinden als laagdrempelig platform om meer te leren over wat je kunt bijdragen.

N: Daar sluit ik me bij aan. Ik denk dat iedereen door deze situatie een stuk wijzer is en hopelijk nog meer geïnteresseerd in de weg naar duurzaamheid. 

Veel zieken en doden, aanstaande faillissementen en wellicht een flinke recessie. Hoe passen duurzaamheid en circulariteit volgens jou in deze situatie?

A: Corona of niet, duurzaamheid is de toekomst. In het restaurant staan we voor voeding in plaats van vulling. Dus eten om gezond en sterk te zijn en blijven, iets wat relevanter is dan ooit. Bij Circl serveren we vlees en vis van dieren die een goed leven hebben gehad. Ik geloof dat elk virus van de afgelopen decennia, inclusief COVID-19, komt van vee dat en masse bij elkaar is gepropt. Als ik naar de huidige situatie kijk, denk ik dat de visie van ons restaurant een nóg belangrijkere plaats moet innemen.

N: Duurzaamheid en circulariteit zijn van levensbelang voor onze toekomst. Door bewust te zijn van het ecosysteem, kunnen we op een gezonde en groene manier onze omgeving inrichten.

Denk je dat er iets gaat veranderen in het Circl Restaurant na de coronacrisis?

A: Ik denk het niet, ik denk wel dat het (in ieder geval in de eerste maanden) makkelijker is om mensen uit te leggen waarom we bepaalde keuzes maken. En hun aandacht vast te houden, omdat iedereen zich nu wel realiseert dat er iets moet veranderen in de wereld.

N: Misschien dat we bij Circl nog een stukje bewuster zullen opereren dan dat we al deden. Ik denk dat iedereen sowieso bewuster wordt en daardoor meer begrip heeft voor verandering.

Wat is het eerste dat je gaat doen als Circl Restaurant weer opengaat?

N: Een vreugdedansje en koffie maken voor iedereen.
A: Inderdaad, een vreugdedansje. En natuurlijk lekker bijpraten met collega’s, de koelingen aan, terras naar buiten en knallen!

 

 

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.