DGTL en Circl werken toe naar zero emission

Dit jaar stelt DGTL festivalbezoekers in staat om hun CO2-uitstoot te compenseren

Op de Amsterdamse NDSM-werf vindt dit weekend DGTL, het duurzaamste dancefestival ter wereld, plaats. Wat begon met materialen en spullen herinzetten na afloop van het festival is uitgegroeid tot een grote ambitie; DGTL wil in 2020 klimaatneutraal en in circulair zijn. Waar DGTL zich voorgaande jaren vooral richtte op verduurzaming en innovatie op het festivalterrein gaat ze nu voor het eerst een belangrijk thema buiten de festivalhekken aanpakken: transport. Met 45.000 bezoekers, maar ook artiesten en leveranciers, zijn er heel wat vervoersbewegingen van en naar het festival.

Met de nieuwe Zero Emission tool die deze week is gelanceerd in samenwerking met ons en ABN AMRO kunnen bezoekers berekenen wat de CO2-uitstoot is van hun reis naar het festival. De uitstoot wordt berekend aan de hand van de vertreklocatie en het vervoersmiddel van de gebruiker. Zodra de gegevens zijn ingevoerd, kun je meteen het bedrag afrekenen waarmee de uitstoot gecompenseerd kan worden.

Met onze gezamenlijke circulaire ambities kon een partnership tussen DGTL en Circl niet uitblijven en wij zijn superblij om samen naar een duurzame teokomst toe te werken. In onderstaande video vertelt Xander Kotvis over de tool en het belang van samenwerking met partners die dezelfde missie hebben in de circulaire transitie.Lees ook het interview met Xander op ABN AMRO insights via onderstaande link.

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.