English

Doe jij mee met Slow Fashion Season?

25.000 mensen, drie maanden lang, bewuste en duurzame keuzes
Lotte de Groot
10 juni 2020

Registreer nu voor de Slow Fashion Season 2020. CollAction, ‘s werelds eerste crowdaction platform organiseert Slow Fashion Season 2020. Na het grote succes van vorig jaar, waar ongeveer 15.000 mensen toezegden 3 maanden geen nieuwe kleding te kopen, is Slow Fashion Season dit jaar terug om het grote en beter te doen. ​25,000 mensen. Drie maanden. Bewuste keuzes.

De uitdaging

We dagen iedereen uit om na denken hoe ‘terug naar normaal’ eruit zou zien. En daarmee of we door willen gaan in een maatschappij waarin destructieve consumptie lifestyles de norm zijn, of dat we klaar zijn voor een nieuwe manier van verbondenheid met elkaar en met de spullen die we gebruiken.

Vorig jaar was de uitdaging om helemaal geen nieuwe kleren te komen. Met de impact van COVID-19 op de lokale economie pakken we het dit jaar een beetje anders aan. Naast de regels van vorig jaar (kleding ruilen, kleding maken en tweedehands kleding zijn toegestaan), voegen we dit jaar toe dat we het kopen van lokale en duurzame merken steunen. Want ook al zien we een vijfvoudige groei in het gebruik van duurzame materialen (McKinsey, 2019), het kan altijd beter! Dus als we de economie wederopbouwen vragen we iedereen om duurzame en bewuste keuzes te maken.

 De kracht van het collectief

CollAction hoopt dat dit leidt tot een golf van gedragsverandering en een duidelijk signaal naar de mode industrie en beleidsmakers. Het doel van Slow Fashion Season is om 25.000 mensen actie te laten nemen tegen ‘Fast Fashion’ in de zomer van 2020, zowel in Nederland als daarbuiten.

Registreer nu

De campagne slaagt als zoveel mogelijk mensen zich registreren voor de actie. Er zitten geen kosten of voorwaarde aan verbonden. Met een registratie laat je de organisatie weten dat jij de komende drie maanden bewuste keuzes maakt. Registreren kan via de website van Slow Fashion Season en dit kan 20 juni.

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.