Getting Fair Faster – In deze reeks podcasts en online events richten we ons op het versnellen van de verschuiving naar een wereld van duurzamere grondstoffen. Iedere aflevering gaat Yvonne in gesprek met experts uit het veld. Tune elke twee weken in via ons Spotify kanaal of luister de podcast via onze website en praat mee via de socials.
This podcast is in English.
Wanneer je iemand vraagt om zijn guilty pleasure, dan is het antwoord vaak ‘chocolade’. Maar is dit zoete lekkernij wel voor iedereen een pleasure of zit er ook een keerzijde aan de medaille ? Om daar achter te komen gaat Yvonne in deze aflevering aan tafel met Winston en Enver. Samen bespreken zij de wereld rondom cacao.
Hoe kunnen we de succesvolle, zakelijke praktijken uit de kleine cacao sector toepassen op grotere schaal? En hoe kunnen we het duurzame ondernemen opschalen in deze sector? Spoiler alert: de Cacao Barometer 2020 geeft ons al een flinke duw in de juiste richting! Pak je favoriete stuk chocolade erbij en ga lekker zitten voor deze podcast.
Luistertijd: 49 min
Je kunt de podcast ook via deze link luisteren.
Met in deze podcast
Lees meer

De vorige aflevering: Getting Fair Faster #1: Verduurzamen van de koffie sector
Circl programmamaker Yvonne Lang in gesprek met Annelot van Leeuwen (corporate marketing manager bij Solidaridad ) en Menno Simons (oprichter van het Amsterdamse koffiemerk Bocca) over kwalitatief hoogstaande koffie en gelukkige koffieboeren.

Cocoa Barometer
The Cocoa Barometer is a biennial “State of Sustainability” overview of the cocoa sector.

How to ensure a living income for cocoa farmers?
From technical solutions towards political commitment. Poverty is a root cause of all sustainability problems in the cocoa sector. Most cocoa farmers in West Africa are currently unable to earn a living income.