Circl podcast: College over Earth Overshoot Day

Marc de Wit neemt je mee in het Circularity Gap Report en vertelt hoe de circulaire economie het middel is om de klimaatdoelen te behalen.

Slechts 9% van onze wereldeconomie is circulair. Er is dus een grote ‘circularity gap’ die voorlopig niet kleiner lijkt te worden. Circle Economy ziet een toename in de winning van grondstoffen en CO2-uitstoot. In deze speciale editie van de Circl College Tour geeft Marc de Wit van Circle Economy een lezing over de acties die we moeten ondernemen om de transite van lineair naar circulair te versnellen.

62% van de wereldwijde broeikasgassen wordt uitgestoten tijdens winning, verwerking en productie van goederen

Wat zijn de dingen waar we vandaag mee moeten starten? In zijn college vertelt de Wit dat het van belang is om meetinstrumenten en beslisstatistieken te ontwikkelen. Daarmee zorgen we ervoor dat het stellen van doelen en het meten van prestaties en de voortgang op werelwijde langetermijnambities, zoals de doelstellingen van Parijs en de SDG’s, makkelijker wordt. Ook een werelwijde, inclusieve, coalitie is één van de driving forces die er volgens Circle Economy voor zorgt dat bedrijven, overheden, ngo’s en academici samenkomen om know-how en slagkracht te vergroten en daarmee de maatschappelijke behoeften beter en duurzamer te vervullen.

Luister de podcast via Itunes of Spotify en krijg inzicht in de dynamiek van de circulaire economie en ontdek hoe je zelf kunt bijdragen.

 

 

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.