Artikel

Circl Update – We krijgen een documentaire!

Lotte de Groot, Programmamanager bij Circl, over onze Circl documentaire.

Geplaatst op 17 augustus 2023

Lotte de Groot – header

Lotte de Groot

Program manager at Circl, initiative of ABN AMRO

Een paar blogs geleden heb ik het kort gehad over een teaser van de Circl documentaire. Deze week mocht ik eindelijk een bezoekje brengen aan het kantoor waar de producenten druk bezig zijn met de postproductie. Ik mocht wat sneak previews bekijken, en ik kan je vertellen: het wordt echt heel gaaf!

Notion maakt in opdracht van ABN AMRO een driedelige documentaire over de ontmanteling van CIRCL en de (door)start van Circl Movement. Notion is een film- en animatie productiebedrijf dat zich inzet om meeslepende verhalen te vertellen. In ons geval in de vorm van een documentaire.

Tot nu toe had ik alleen de cameraman en de producent vaker gezien. Ik bracht een bezoek aan Notion voor een ander project dat aansluit op de documentaire (stay tuned, again). Enkele beelden die destijds zijn geschoten speelden toen ik binnenkwam. Ik raakte aan de praat met de makers en in elk gesprek gaven zij meer kleur aan de verhaallijn waar ze mee bezig zijn.

Natuurlijk weet ik hoe het verhaal gaat; ik was er immers zelf bij. Toch ben ik nieuwsgierig naar hoe zij het gaan vertellen. Door alles wat ik erover heb gehoord en gezien, belooft het volgens mij een prachtig verhaal te worden. Ik besef dat ik dit zeg met een redelijk vooroordeel. Ik ben trots op waar Circl voor staat en wat wij met het team in CIRCL hebben neergezet. Dat hierover nu een documentaire wordt gemaakt en dat daardoor het gedachtegoed nog breder verspreid gaat worden, daar word ik blij van.

Nog blijer word ik als blijkt dat ook mensen die Circl nog niet kennen de beelden van de documentaire interessant vinden. Mensen die de teaser voor het eerst zien zouden CIRCL graag willen bezoeken om het gebouw te ervaren of de documentaire graag in zijn geheel zien.

Dit bevestigt dat we een sterke beweging hebben neergezet waar mensen graag bij willen horen. Én een bevestiging dat we een goed productiehuis hebben gekozen. Het eerste deel (ja het blijft zeker niet bij één!) van de driedelige documentaire komt in oktober uit.

Ik ben nu al de nachten aan het aftellen totdat we dit mogen laten zien!