Podcast

Later is álles beter: Minimalisme

De klimaatpodcast voor realistische mensen over een gelukkiger en bewuster leven met minder spullen. Met Jelle Derckx van Growthinkers.

Geplaatst op 25 augustus 2021

In Later is álles beter – De klimaatpodcast voor realistische mensen onderzoeken de Jonge Klimaatbeweging en Circl wat er te winnen valt met het redden van het klimaat. Door in gesprek te gaan met optimistische en ondernemende mensen maken we jouw toekomst op aarde een klein beetje beter. Je weet na het luisteren van deze podcast namelijk dat er wat te kiezen is, veel zelfs en ook nog eens veel fijns. Tune elke week in op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts óf luister de podcast hier op de website en praat mee op instagram via @laterisallesbeter

In deze aflevering gaat Sjors Mineur [Circl] in gesprek met Jelle Derckx [Growthinkers] en Max Steenbrink [Jonge Klimaatbeweging]. Toen Jelle Derckx in 2011 terugkeerde van zijn vakantie naar Brazilië, besloot hij om het roer rigoureus om te gooien. Onder de ambitie van persoonlijke groei kwam hij op het pad van minimalisme terecht en besloot hij om drastisch te minimaliseren tot hij nog maar 99 items over had! Gaandeweg kwam hij er achter dat minimaliseren ook enorm goed is voor het milieu, maar… hoe word je dan een minimalist? Wat houdt minimalisme eigenlijk in en wat kun je er van leren? En heeft minimalisme echt een positieve impact op het milieu? Dat alles en meer hoor je in de podcast. Luisteren dus!

Luistertijd: 45 min

Later is álles beter
De klimaatpodcast voor realistische mensen.
Naar reeks