Video

Terugkijken: Sustainability Pitch Day 2021

Vijf ondernemers pitchen duurzame businessmodellen voor impact investeerders

Geplaatst op 6 december 2021

Tijdens de Sustainability Pitch Day 2021 kregen vijf geselecteerde duurzame start-ups de kans hun businessmodellen te presenteren aan geïnteresseerde investeerders. Voorbij kwamen onder andere een elektrisch vliegtuig, AI voor slechtziende en een bedrijf dat eenzame ouderen verzorgt met heerlijke soepen. Na de pitch beantwoorden de ondernemers business-gerelateerde vragen die relevant zijn voor investeerders in een panelgesprek met experts uit de praktijk.

Ben jij benieuwd naar de pitches van deze ondernemers?
Kijk hier de uitzending terug.

De Sustainability Pitch Day is een intitiatief van ABN AMRO Informal Investment Services. Ben jij geïnteresseerd in een van de bedrijven, heb je concrete vragen of wil je je aansluiten bij het netwerk van impact investeerders, kijk dan op het platform via deze link. Daarnaast is ABN AMRO altijd geinteresserd in duurzame ondernmers van de toekomst. Meedoen met je bedrijf aan de volgende editie? Neem dan contact op via deze link.

Over de 5 duurzame start-ups

Valyuu, Ayes, Oma’s Soep, iXora en Venturi Aviation


Valyuu
Valyuu is een online circulair platform waar consumenten op een gemakkelijke en vertrouwde manier gebruikte elektronica kunnen verkopen, kopen en doneren. Valyuu stimuleert mensen om hun producten terug in circulatie te brengen en daarme deze een tweede leven te geven. Of om ze op een verantwoorde manier te recyclen. Daarnaast neemt Valyuu de moeite van het plaatsen, communiceren en de onzekerheid over de prijs van een product op een tweedehandsmarktplaats weg en waarborgt de functionaliteit van elke product. Valyuu zorgt ervoor dat elk product wordt gerecirculeerd tussen consumenten, refurbishers of recyclers en dus nooit op een afvalberg belandt.

AYES
AYES ontwikkelt een AI-driven mobiele applicatie die blinden en slechtzienden helpt met het navigeren in het openbaar. Onze AI detecteert het voetgangerslicht, zebrapad, en allerlei andere objecten en combineren deze informatie met GPS. Via audio en haptic feedback informeren we blinden over hun omgeving en kunnen we hen veiliger en slimmer van A naar B begeleiden.

Oma’s Soep
Oma’s Soep verkoopt verse soepen en verse
maaltijden gemaakt naar recept van oma. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt
om activiteiten voor eenzame ouderen te organiseren. Oma’s Soep organiseert kookdagen voor jong en oud waar gezelligheid en contact maken het belangrijkste is. Ook gaat Oma’s Soep langs bij ouderen thuis
met soepen om hen gezelschap te houden. De beste recepten voor de soepen en de maaltijden die zijn ontstaan op de kookdagen worden inmiddels verkocht in meerdere (online) supermarkten. Waaronder Albert Heijn, Picnic, Spar, Gorillas, Flink en Getir.

iXora
iXora is een start-up die zich richt op energiezuinige en duurzame oplossingen voor data centers. Met iXora’s “closed immersive” koeltechniek kunnen data centers circa 30% energie besparen zonder hun bestaande infrastructuur aan te passen. Daarnaast kan het restproduct “warmte” gebruikt worden voor stadsverwarming.

Venturi Aviation
Venturi’s missie is om regionale luchtvaart 100% CO2 vrij en goedkoper te maken. Om zero-emissie regionaal vliegen mogelijk te maken, lanceert Venturi in 2028 ‘s werelds eerste volledig elektrische vliegtuig met ruimte voor 44 passagiers en vliegbereik van ruim 550 kilometer. Ondersteund door Venturi’s eigen ontwikkelde high-speed Recharge laadoplossing, garanderen we competitieve turnaround tijden op de luchthaven. Hiermee maakt Venturi vliegen groener, simpeler en goedkoper. De toekomst van duurzame luchtvaart is elektrisch.

Lees meer
N.ieuw E.conomisch O.ntwerp
Een platform voor frisse denkers over een nieuwe economie.
Naar reeks