do 31 okt 2019, 17.15 - 20.30
CIRCL

Energy Transition Thursday #1 | Kick-off

Kom naar de start van de reeks over verdienmodellen in de energiestransitie en speel de Energietransitie Game!
Gratis toegang

Om onze energiemix groener te maken hebben we meer nodig dan duurzame technieken; een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. In Energy Transition Thursday behandelen we veelbelovende duurzame technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Bij elke sessie ontleden specialisten uit de sector de techniek én het verdienmodel. Waar liggen de kansen en welke obstakels moeten nog worden weggewerkt?

Arnold Mulder, energie-expert en tevens vast gezicht van Energy Transition Thursday, trapt de reeks af met een inleiding op de energietransitie. We horen veel over dit onderwerp, alleen is het fijn om te weten waar we staan in de energietransitie. Daarbij gaat hij in op hoe de energiemix zich de komende decennia zal ontwikkelen. We kijken hoe onze energiebehoefte er in de toekomst uitziet en welke rol nieuwe duurzame technieken spelen bij het laten branden van het licht en het warm houden van je huis. Bovendien geven we antwoord op de vraag waarom een duurzaam verdienmodel essentieel is voor het slagen van de energietransitie.

Nadat je bent bijgepraat over de huidige stand van zaken mag je zelf aan het werk! Tijdens de serious game over de Nederlandse energietransitie ga je aan de slag om de doelstellingen van het Nederlands Klimaatakkoord te behalen. Lukt het jou om de uitstoot van CO2 voldoende te reduceren voor 2050? Kom 31 oktober naar Circl en speel mee!

Beluister de aflevering:

Programma

17:15 uur - Inloop
17:30 uur - Welkom door moderator
17:35 uur - Keynote Arnold Mulder
18:00 uur - Q&A
18:10 uur - Introductie 'De Energietransitie Game'
18:20 uur - Korte break
18:35 uur - Energietransitie Game
20:15 uur - Plenaire afronding
20:30 uur - Borrel
Energy Transition Thursday - De energietransitie op de snijtafel
Om onze energiemix snel te vergroenen hebben we meer nodig dan duurzame technieken. Een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. Wie het verdienmodel voor een duurzame techniek sluitend krijgt, heeft goud in handen. In deze serie behandelen we veelbelovende technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Waar liggen kansen? Welke obstakels moeten nog worden weggewerkt? Wat is feit en wat is fictie? Bij elke sessie ontleden specialisten uit de branche de techniek én het verdienmodel. Daarbij lichten ze de werking van de techniek toe, duiden ze het juridisch kader en verkennen ze hoe financiering kan bijdragen aan versnelling van de techniek. Kom naar Circl en leg elke maand samen met experts de energietransitie op de snijtafel!
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.