do 15 apr 2021, 00.00 - 00.00
Livestream

Energy Transition Thursday #12 | Kernenergie

Verdienmodellen op de Snijtafel
Gratis toegang

Om onze energiemix groener te maken hebben we meer nodig dan duurzame technieken; een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. In Energy Transition Thursday behandelen we veelbelovende duurzame technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Bij elke sessie ontleden specialisten uit de sector de techniek én het verdienmodel. In de editie van april gaat het over kernenergie.

Ruim een kwart van de elektriciteit in Europa wordt opgewekt via kernenergie en in Nederland is dat 3 procent. Echter is kernenergie een controversieel onderwerp. De voorstanders geven aan dat het een schone en veilige energiebron is met een lage CO2-uitstoot, wat helpt bij het tegengaan van klimaatverandering. De tegenstanders verwijzen naar het kernafvalprobleem en de kernrampen uit het verleden met de daarbij horende veiligheidsproblematiek.

De experts zijn verwikkeld in een lastige discussie en wegen met elkaar de voor-en nadelen af. Ze bevestigen samen de feiten en ontkrachten de fabels. Daarnaast bespreken ze ook wat eventuele andere opties zijn. Thema’s zoals kosten, onder welke voorwaarden krijg je een vergunning om een kerncentrale te bouwen en de veiligheid van het afval komen ook aan bod. De vraag voor de kijker is duidelijk: ben je voor het afschakelen, behouden, of opschakelen van kerncentrales?

Energy Transition Thursday - De energietransitie op de snijtafel
Om onze energiemix snel te vergroenen hebben we meer nodig dan duurzame technieken. Een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. Wie het verdienmodel voor een duurzame techniek sluitend krijgt, heeft goud in handen. In deze serie behandelen we veelbelovende technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Waar liggen kansen? Welke obstakels moeten nog worden weggewerkt? Wat is feit en wat is fictie? Bij elke sessie ontleden specialisten uit de branche de techniek én het verdienmodel. Daarbij lichten ze de werking van de techniek toe, duiden ze het juridisch kader en verkennen ze hoe financiering kan bijdragen aan versnelling van de techniek. Kom naar Circl en leg elke maand samen met experts de energietransitie op de snijtafel!
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.