do 18 mrt 2021, 00.00 - 00.00

Energy Transition Thursday #11 | Windenergie 2.0

Verdienmodellen op de Snijtafel
Gratis toegang

Om onze energiemix groener te maken hebben we meer nodig dan duurzame technieken; een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. In Energy Transition Thursday behandelen we veelbelovende duurzame technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Bij elke sessie ontleden specialisten uit de sector de techniek én het verdienmodel. Deze maand gaan we in op windenergie.

Windenergie is al een doorgebroken energieopwekker. De stand van zaken nu is dat er voor 7 gigawatt aan windvermogen geïnstalleerd staat in Nederland. Hiervan staat 60 procent op land en 40 procent staat op zee. In totaal zorgt deze 7 gigawatt voor 20 procent van onze elektriciteit. De ambitie is dat in 2030 70 procent van onze elektriciteit moet worden opgewekt vanuit windenergie.

Dit is alleen niet het eindpunt; de industrie, de gebouwde omgeving en mobiliteit moeten verder worden geëlektrificeerd. Daarbij heeft D66 tijdens de Tweede Kamerverkiezingen een grote winst behaald. Zij hebben in hun verkiezingsprogramma staan dat ze de komende 10 jaar 60 gigawatt aan wind op zee willen realiseren, wat een ambitieus getal is.

De experts gaan in gesprek over de opschaling van windenergie en of het mogelijk is om windenergie structureel subsidievrij te maken. Met de opschaling moet er ook draagvlak zijn onder de bevolking. De vraag is hoe we voldoende draagvlak blijven behouden voor verdere opschaling.

Meer weten over het onderwerp? Luister dan naar de podcast ‘De Expert en de leek’:

Energy Transition Thursday - De energietransitie op de snijtafel
Om onze energiemix snel te vergroenen hebben we meer nodig dan duurzame technieken. Een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. Wie het verdienmodel voor een duurzame techniek sluitend krijgt, heeft goud in handen. In deze serie behandelen we veelbelovende technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Waar liggen kansen? Welke obstakels moeten nog worden weggewerkt? Wat is feit en wat is fictie? Bij elke sessie ontleden specialisten uit de branche de techniek én het verdienmodel. Daarbij lichten ze de werking van de techniek toe, duiden ze het juridisch kader en verkennen ze hoe financiering kan bijdragen aan versnelling van de techniek. Kom naar Circl en leg elke maand samen met experts de energietransitie op de snijtafel!
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.