do 17 jun 2021, 00.00 - 00.00
Livestream

Energy Transition Thursday #14 | Zonne-energie 2.0

Verdienmodellen op de Snijtafel
Gratis toegang

Om onze energiemix groener te maken hebben we meer nodig dan duurzame technieken; een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. In Energy Transition Thursday behandelen we veelbelovende duurzame technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Bij elke sessie ontleden specialisten uit de sector de techniek én het verdienmodel. In deze maand leggen de experts het thema zonne-energie op de snijtafel.

In tegenstelling tot de meeste van de besproken verdienmodellen die nog in de kinderschoenen staan, is zonne-energie al doorgebroken bij het algemene publiek. Echter, de energietransitie is nog maar net begonnen dus er is nog veel ruimte voor groei. In 2020 werd er 8.1 Terawattuur aan zonne-energie opgewekt, wat naar verwachting zal doorstijgen met 10 Terawattuur per 2030.

De experts bespreken waar we staan met het gebruik van zonne-energie en wat het toekomstperspectief is. Thema’s die verder aan bod komen zijn de verschillende soorten zonnepanelen, de capaciteit van het net, de risico’s en de kosten met daarmee ook de vraag hoe we de kosten in bedwang kunnen houden.

Energy Transition Thursday - De energietransitie op de snijtafel
Om onze energiemix snel te vergroenen hebben we meer nodig dan duurzame technieken. Een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. Wie het verdienmodel voor een duurzame techniek sluitend krijgt, heeft goud in handen. In deze serie behandelen we veelbelovende technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Waar liggen kansen? Welke obstakels moeten nog worden weggewerkt? Wat is feit en wat is fictie? Bij elke sessie ontleden specialisten uit de branche de techniek én het verdienmodel. Daarbij lichten ze de werking van de techniek toe, duiden ze het juridisch kader en verkennen ze hoe financiering kan bijdragen aan versnelling van de techniek. Kom naar Circl en leg elke maand samen met experts de energietransitie op de snijtafel!
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.