donderdag 28 okt 2021, 16.00 - 17.00

Energy Transition Thursday #15 | Biomassa

Verdienmodellen op de Snijtafel

In samenwerking met

Logo ABN AMRO

Om onze energiemix groener te maken hebben we meer nodig dan duurzame technieken; een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. In Energy Transition Thursday behandelen we veelbelovende duurzame technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Bij elke sessie ontleden specialisten uit de sector de techniek én het verdienmodel. In deze aflevering bespreken de experts het thema biomassa.

Of je nu in de tuin kijkt of naar jezelf in de spiegel, overal vind je biomassa. Biomassa, of zoals de experts het noemen: biogrondstoffen, heeft betrekking op alles wat leeft en recent is gegroeid. Het bestaat uit net vastgelegde CO2. Biogrondstoffen worden gebruikt voor het produceren van energie. Energie is echter slechts een klein deel waar biomassa voor wordt gebruikt: onder andere ons voedsel, veevoer en onze meubels zijn voorbeelden van het gebruik van biomassa.

De experts bespreken welke rol biogrondstoffen spelen in de energietransitie, hoe je deze duurzaam kunt inzetten en wat je er niet mee moet doen. Ook staan pellets centraal en hoe deze een rol spelen bij het produceren van duurzame energie.

Energy Transition Thursday
De energietransitie op de snijtafel. Elke aflevering een duurzame techniek én verdienmodel ontleed.
Naar reeks