do 19 mei 2022, 16.00 - 17.00
Livestream

Energy Transition Thursday #20 | Energieneutrale wijk van 2050

Verdienmodellen op de Snijtafel
Gratis toegang

Om onze energiemix groener te maken hebben we meer nodig dan duurzame technieken; een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. In Energy Transition Thursday behandelen we veelbelovende duurzame technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Bij elke sessie ontleden specialisten uit de sector de techniek én het verdienmodel. In deze 20e editie van de serie Energy Transition Thursday hebben we het over de energieneutrale wijk van de toekomst.

In 2050 moeten in Nederland 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen van het aardgas af. Dit is een onderdeel om een energieneutrale wijk tot stand te laten komen. Er zijn nog veel tussenstappen te zetten voor het doel van een energieneutrale wijk bereikt is.

De experts bespreken wie er verantwoordelijk zal zijn voor deze grootschalige en complexe verandering en beantwoorden de vraag welk schaalniveau het beste bij deze verandering past (regionaal, per wijk of per huizenblok). Voor het energieneutraal maken van een wijk is er animo nodig, dus zoeken we naar mogelijke oplossingen om bewoners en eigenaren deel te laten nemen aan het initiatief. Welke mate van verleiding of dwang zet je in om bewoners en eigenaren te laten deelnemen? Daarbij wegen de experts af hoe het eerlijk blijft zodat iedereen mee kan in de transitie.

Geen tijd om de hele Masterclass te bekijken? Hieronder geven we je in 7 minuten een samenvatting:

Energy Transition Thursday - De energietransitie op de snijtafel
Om onze energiemix snel te vergroenen hebben we meer nodig dan duurzame technieken. Een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. Wie het verdienmodel voor een duurzame techniek sluitend krijgt, heeft goud in handen. In deze serie behandelen we veelbelovende technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Waar liggen kansen? Welke obstakels moeten nog worden weggewerkt? Wat is feit en wat is fictie? Bij elke sessie ontleden specialisten uit de branche de techniek én het verdienmodel. Daarbij lichten ze de werking van de techniek toe, duiden ze het juridisch kader en verkennen ze hoe financiering kan bijdragen aan versnelling van de techniek. Kom naar Circl en leg elke maand samen met experts de energietransitie op de snijtafel!
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.