do 21 apr 2022, 16.00 - 17.00
Livestream

Energy Transition Thursday #19 | Groene Waterstof

Verdienmodellen op de Snijtafel
Gratis toegang

Om onze energiemix groener te maken hebben we meer nodig dan duurzame technieken; een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. In Energy Transition Thursday behandelen we veelbelovende duurzame technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Bij elke sessie ontleden specialisten uit de sector de techniek én het verdienmodel. In deze aflevering hebben we het over de opschaling van Groene Waterstof.

In 2019 is in het Klimaatakkoord afgesproken om in 2030 4 gigawatt aan vermogen te hebben voor de groene productie van waterstof. De regeringspartijen VDD en D66 roepen het kabinet op om het doel van de productie te verdubbelen. De reden voor het voorstel: “We hebben geen tijd meer te verliezen.”

De experts gaan in gesprek over hoe groot het gat is dat we moeten overbruggen om deze ambitie te halen. Het pad naar de opschaling van Groene Waterstof is niet zonder obstakels, dus we bespreken ook de uitdagingen die we tegenkomen op de weg ernaartoe. Daarnaast zoeken we naar oplossingen om draagvlak te behouden rondom Groene Waterstof tijdens de cruciale fase van uitvoering en implementatie waar we nu in zitten.

Geen tijd om de hele uitzending terug te kijken? Kijk hieronder de samenvatting van 7 minuten over Groene Waterstof:

Bekijk TNO’s video hieronder:

 

Energy Transition Thursday - De energietransitie op de snijtafel
Om onze energiemix snel te vergroenen hebben we meer nodig dan duurzame technieken. Een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. Wie het verdienmodel voor een duurzame techniek sluitend krijgt, heeft goud in handen. In deze serie behandelen we veelbelovende technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Waar liggen kansen? Welke obstakels moeten nog worden weggewerkt? Wat is feit en wat is fictie? Bij elke sessie ontleden specialisten uit de branche de techniek én het verdienmodel. Daarbij lichten ze de werking van de techniek toe, duiden ze het juridisch kader en verkennen ze hoe financiering kan bijdragen aan versnelling van de techniek. Kom naar Circl en leg elke maand samen met experts de energietransitie op de snijtafel!
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.