reeksen-hero-image

REEKS

De Speer

In gesprek met social entrepreneurs over de vraag: Hoe word je eigenlijk wereldverbeteraar?

Gemaakt door

Yvonne-Lang-fitting

Yvonne Lang

Programmamaker Circl Movement

Introductie

In “De Speer” hoor je wekelijks wat social entrepreneurs doen en wat hen drijft. Je krijgt antwoord op de vraag: Hoe word je eigenlijk wereldverbeteraar en, ook belangrijk in deze tijd, hoe hou je dit vol?

“De Speer” is een ode aan Ray Anderson, de oprichter van Interface die zich tijdens het lezen van een boek met schrik realiseerde hoe het bedrijfsleven bijdraagt aan de verwoesting van onze planeet. In een interview zei hij later dat dit het moment was dat hij besloot zijn eigen bedrijf radicaal te veranderen van een puur commerciële focus, naar een duurzamere, circulaire versie. In deze reeks onderzoekt Kees Klomp, hoogleraar Betekeniseconomie aan de Hogeschool Rotterdam samen met sociaal ondernemers wat hun “Speer-moment” was, wat hun raakt.

Leuk detail: Tijdens het luisteren word je onderdeel van een onderzoek dat écht gaande is. Samen met zijn collega’s aan de Hogeschool probeert Kees te achterhalen hoe gedragsverandering werkt. Dit met als doel om studenten, die in de toekomst het verschil kunnen maken, te stimuleren om zich in te zetten voor de nieuwe economie.

Dus pak een kopje thee en plof op de bank of bak een paar lekkere koekjes tijdens het luisteren van deze nieuwe podcast reeks.

Deze podcast in een co-creatie van CIRCL met het lectoraat Betekeniseconomie van Kenniscentrum Business Innovation van de Hogeschool Rotterdam.

De Speer is een onderdeel van de reeks N.ieuw E.conomisch O.ntwerp.

Lees meer
In samenwerking met
hogeschool rotterdam