De Grote Reset podcast #1: De impact economie als model voor de toekomst

Luister hier de podcast met Michel Scholte van het Impact Institute.
Lotte de Groot
1 juli 2020

De coronacrisis legt perfect bloot waar het mis gaat in onze huidige economie. We focussen te veel op de financiële waarde van producten, diensten en bedrijven. Dit is zonde omdat maar een klein deel van de samenleving daadwerkelijk profiteert van deze financiële waarde. De anderen in de samenleving grijpen mis.

Wat is de oplossing? De balans opnieuw opmaken, impact-professionals opleiden, en daarmee meer sturen op impact. Michel Scholte, medeoprichter van het Impact Institute vertelt ons er meer over in de podcast. Let op: deze podcast is in het Engels.

Een economie waarin werk, innovatie, technologie en ondernemerschap leiden tot het welzijn van de planeet en haar inwoners. Dat is waar Michel Scholte voor strijdt. Met het Impact Institute helpen ze bedrijven om het effect van hun activiteiten, en daarmee de impact, te kunnen meten. Op basis daarvan worden doelstellingen beter ingericht en wordt er meer positieve impact gemaakt.

Meer weten over de impact economie? Luister dan hieronder de podcast met Michel Scholte.

Luistertijd: 25 min

Je kunt de podcast ook via deze link beluisteren.

N.ieuw E.conomisch O.ntwerp

Een platform voor frisse denkers over een nieuwe economie.


Lees meer over het inrichten van een nieuw tijdperk op ‘De Grote Reset’, een platform voor frisse denkers over een nieuwe economie. Met webinars, podcasts en artikelen zoomen we in op de vijf onderwerpen die nodig zijn voor een reset van onze samenleving.

Reageer op dit artikel
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.