N.ieuw E.conomisch O.ntwerp

Een platform voor frisse denkers over een nieuwe economie

Op dit platform

Hier vind je webinars, podcasts, videos, artikelen en data voor meetup’s over het inrichten van een nieuw tijdperk. We gaan in gesprek met frisse denkers, visionairs en jullie en zoomen in op vijf onderwerpen die de economie kunnen resetten.

Afgelopen programma's

Over N.ieuw E.conomisch O.ntwerp

De Corona crisis heeft plots en pijnlijk de problemen van onze huidige economie blootgelegd. En tegelijkertijd heeft zij ons laten zien dat het heel anders kan. Het was misschien maar heel even, maar wij hebben ze mogen zien: een andere wereld met schonere lucht, helder water en mensen die meer naar elkaar omkijken. Om deze momentopname vast te houden en nieuw tijdperk in te luiden hebben wij een andere economie nodig. Een economie die goed voor de mens zorgt terwijl zij de grenzen van ons planeet respecteert.

Maar hoe moeten we deze nieuwe economie inrichten? Wat hebben we nodig om doorbraken richting een duurzamere en socialere toekomst te realiseren? Wat is de rol van de verschillende spelers binnen deze transitie? En waar liggen nú – ondanks alle uitdagingen – kansen om de reset knop in te drukken? Terwijl we letterlijk geen kant op konden, zijn we gaan kijken naar nieuwe perspectieven.

En die zijn er. Over de hele wereld en binnen onze samenleving denken mensen na over hoe we beter uit de crisis kunnen komen dan dat we er in zijn gegaan. Soms zijn het wetenschappers, adviseurs of ondernemers en soms zijn het buurtbewoners of studenten. Met dit platform willen wij de ideeën van frisse denkers delen een jullie een plek geven om elkaar te vinden. Niet om een eenduidig antwoord of formele visie te ontwikkelen, maar om anderen te inspireren en handvatten te bieden om met elkaar in gesprek te gaan en ieders eigen rol te verkennen in deze tijd van transitie.

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.