Podcast

De Grote Reset podcast #2: Een kijkje achter de schermen – In gesprek met de makers van Corona Reset

Luister hier de podcast met Celine Pessers en Hein Brekelmans van de Sustainable Finance Desk van ABN AMRO.

Hoe ziet de wereld eruit na corona? Dit was de vraag die iedereen zich afvroeg terwijl het virus om zich heen greep en het hele land in intelligente lockdown ging. Logisch natuurlijk, wanneer de onzekerheid om zich heen grijpt en er geen antwoorden klaar liggen. Beter is het om ons af te vragen hoe we willen dat de wereld eruit ziet na corona. Dat dachten ook Celine Pessers en Hein Brekelmans van de Sustainable Finance Desk van ABN AMRO.

In de Corona Reset webinarreeks nodigden zij frisse denkers uit om deze vraag te beantwoorden. In onderstaande podcast hoor je meer over het ontstaan van de webinarreeks en hun visie op de veranderende wereld. Luister de podcast hieronder!

De wereld is hyper-efficiënt geworden. Bedrijven blijven continue op zoek naar de laagste kosten in elk onderdeel van de productieketen. Met een constante focus om meer financiële waarde te creëren, wordt ons natuurlijke kapitaal verwaarloosd en blijft de sociale ongelijkheid toenemen. Nu de wereld tot halt is geroepen, is dit wellicht hét moment om kritisch te kijken naar een andere inrichting van de economie. Maar wat zijn hierbij de belangrijkste puzzelstukjes? Welke belangen moeten worden meegenomen? Bij wie ligt de verantwoordelijkheid? Wat is de rol van de bank?

Benieuwd naar hoe Celine en Hein hierover denken? Je hoort het in deze podcast!

Luistertijd: 37 min

Je kunt de podcast ook via deze link beluisteren.

N.ieuw E.conomisch O.ntwerp

Een platform voor frisse denkers over een nieuwe economie.


Lees meer over het inrichten van een nieuw tijdperk op ‘De Grote Reset’, een platform voor frisse denkers over een nieuwe economie. Met webinars, podcasts en artikelen zoomen we in op de vijf onderwerpen die nodig zijn voor een reset van onze samenleving.

Lees meer
N.ieuw E.conomisch O.ntwerp
Een platform voor frisse denkers over een nieuwe economie.
Naar reeks